“Τσιμπημένος” φέτος ο οβελίας στο Πασχαλινό τραπέζι

Τσιμπημένος θα είναι φέτος ο οβελίας που θα φθάσει στο Πασχαλινό τραπέζι, καθώς το Πάσχα εορτάζεται αργά και ήδη τα αρνάκια και τα κατσικάκια μεγάλωσαν και παράγουν γάλα. Η αύξηση για τον παραγωγό εκτιμάται ότι θα φθάσει και το 13% ενώ το 20% για τον καταναλωτή, επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου η πρόεδρος του συλλόγου Αιγοπροβατοτρόφων Αισωνίας, κ. Διβάνη.

«Οι τιμές θα είναι αυξημένες και για τον παραγωγό και τον καταναλωτή. Πέρυσι εμείς πουλήσαμε 5,30 ευρώ το κιλό και στον καταναλωτή στο κρεοπωλείο έφθασε στο 9,80 έως και 10 ευρώ το κιλό. Φέτος εκτιμούμε ότι θα πουλήσουμε από 5,5 έως 7 ευρώ το κιλό ενώ ο καταναλωτής θα το πληρώσει και 12 ευρώ το κιλό. Δεν υπάρχουν αρνάκια και κατσικάκια. Ίσως κάποιες μεγάλες μονάδες να έχουν ακόμη, αλλά η περιοχή μας δεν διαθέτει τέτοιες». Επιπλέον η κ. Διβάνη επισήμανε ότι θα πρέπει να γίνονται έλεγχοι, ειδικά για τις ελληνοποιήσεις αρνιών και κατσικιών από Βουλγαρία και Ρουμανία.

Τέλος ανέφερε ότι η ζήτηση για την ώρα δεν είναι μεγάλη, όπως πληροφορήθηκε από κρεοπώλες που συνεργάζεται, ενώ η σφαγή των αμνοεριφίων γίνεται από την Κυριακή των Βαΐων και μετά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος