“Παγωμένο” το μίσθωμα του Ξενία Βόλου για τα επόμενα δύο χρόνια

Το μίσθωμα που καλείται να πληρώσει το Ξενία του Βόλου για το 2022 και το 2023 στο δήμο Βόλου, παραμένει το ίδιο με αυτό που ορίστηκε με σύμβαση το 2019, δηλαδή στα 252.180 ευρώ ετησίως. Το θέμα έρχεται προς συζήτηση και απόφαση στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εκτός ημερήσιας διάταξης.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική σύμβαση παραχώρησης προέβλεπε μίσθωμα 420.000 ευρώ. Στη συνέχεια μειώθηκε στις 312.000 ευρώ μέχρι τις 7/1/2019, μετά από δικαστικές προσφυγές της DOMOTEL ΞΕΝΙΑ. Ακολούθησε η απόφαση της δημοτικής αρχής για μείωση 20%, με αποτέλεσμα την προηγούμενη τριετία (2019, 2020, 2021) το ετήσιο μίσθωμα να διαμορφωθεί στις 252.180 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση είχε προκαλέσει την αντίδραση της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο που είχε κάνει λόγο για «προκλητική και σκανδαλώδη» απόφαση και επιλεκτικές ρυθμίσεις σε βάρος του συμφέροντος του Δήμου.

Στην εισήγησή της να παραμείνει στο ίδιο ποσό το μίσθωμα για τα επόμενα δύο χρόνια, η δημοτική αρχή Βόλου επικαλείται τη σημερινή μισθωτική αξία του ακινήτου, τις οικονομικές συνθήκες, την πανδημία κ.α.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος