“Μαζί για το Βόλο”: Ανίκανη και αδιάφορη η δημοτική αρχή για την ποιότητα του νερού της Αγριάς

Για ανικανότητα και αδιαφορία καταγγέλλει τη δημοτική αρχή η παράταξη “Μαζί για το Βόλο”, αναφορικά με την ποιότητα του νερού της Άγριας. Οι κάτοικοι δεν καταναλώνουν πόσιμο νερό λόγω ύπαρξης υδραργύρου, αλλά η ΔΕΥΑΜΒ δεν ενημερώνει κανέναν για την αποκατάσταση της υδροδότησης και αδιαφορεί για την εξασφάλιση πόσιμου νερού, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Επιπλέον τονίζεται ότι οι κάτοικοι δεν έχουν ενημερωθεί για το τι προτίθεται να κάνει η ΔΕΥΑΜΒ να επιλύσει το πρόβλημα, αλλά και για το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης της ποιότητας του νερού. Μάλιστα, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε ο κ. Τόρης, ως Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, να ενημερώσει το σώμα σχετικά, αλλά κρύφτηκε στην ανυπαρξία του, όπως τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης Ιάσωνας Αποστολάκης.

Επίσης αναφέρει ότι το πρόβλημα είχε παρουσιαστεί και επί δημαρχίας Σκοτινιώτη που είχε δεχθεί σκληρή κριτική για το γεγονός, ενώ για την αντιμετώπιση του προβλήματος η τότε Δημοτική Αρχή έκανε δυο κινήσεις, που συνέβαλαν καθοριστικά στη διασφάλιση της ποιότητας και της ποσότητας του πόσιμου νερού. “Ολοκλήρωσε – υπογραμμίζεται – την κατασκευή της κεντρικής δεξαμενής για να εξασφαλίζεται ικανό ποσότητα νερού.  Επιπλέον, επειδή το πρόβλημα παρουσιάζεται από τις γεωτρήσεις λόγω εισροής αλμυρού θαλασσινού νερού, αποφάσισε και αγόρασε κτήμα (κτήμα Ζιάκα) στο οποίο υπάρχουν σημαντικές πηγές νερού, με σκοπό να τις εντάξει στο δίκτυο ύδρευσης της περιοχής. Οι συγκεκριμένες πηγές διαθέτουν αρκετή ποσότητα και πολύ καλής ποιότητας νερό, για να λυθεί το υδροδοτικό πρόβλημα της ευρύτερης περιοχής. Έκτοτε πέρασαν επτά χρόνια και δεν έγινε απολύτως τίποτα, με συνέπεια να αντιμετωπίζουμε σήμερα ανάλογα προβλήματα. Η αδιαφορία και η ανικανότητα της τωρινής Δημοτικής Αρχής σε όλο της το μεγαλείο. Αλήθεια, σκέφτονται έστω και τώρα να κάνουν κάτι για να λυθεί επιτέλους το πρόβλημα;”.

Συνεχίζοντας η Δημοτική παράταξης σημειώνει: “Βέβαια το πρόβλημα αυτό δεν είναι το μοναδικό. Το δυσάρεστο είναι ότι η Δημοτική Αρχή Μπέου σπατάλησε περίπου είκοσι μήνες μέχρι να προχωρήσει το master plan του νερού, δηλαδή η μελέτη ολοκληρωμένης διαχείρισης, παρότι είχε παραλάβει ολοκληρωμένο φάκελο, έτοιμο για δημοπράτηση. Πέραν όμως αυτού, θα περίμενε κανείς ότι το master plan θα είχε προσανατολισμό και προς την επαναχρησιμοποίση του λύματος του βιολογικού, η οποία θα μείωνε σημαντικά την αναγκαιότητα των γεωτρήσεων. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τέτοιος προσανατολισμός, με ευθύνη βέβαια της Διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ. Η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, μάλιστα, έβαλε στο συρτάρι τον φάκελο του έργου: «Αξιοποίηση Επεξεργασμένων Υγρών Αποβλήτων Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Βόλου». Με το έργο αυτό προβλέπονταν η εξοικονόμηση περίπου 500 κυβικών μέτρων νερού την ημέρα, τα οποία, με την κατάλληλη επεξεργασία, θα αξιοποιούνταν για την άρδευση του Πεδίου Άρεως και του περιαστικού πρασίνου του οικισμού Αγ. Στεφάνου.

Η περίπτωση με τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού της Αγριάς και η μη έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων σχετικά με αυτό, είναι ενδεικτική των προτεραιοτήτων της Δημ. Αρχής, που έχουν κορωνίδα το θέαμα και την κατασπατάληση πόρων σε έργα βιτρίνας και αμφίβολης χρησιμότητας για την πλειοψηφία των κατοίκων (πχ. Ποδηλατοδρόμιο). Είναι προφανές ότι η διαχείριση των υδάτων είναι ψιλά γράμματα για τη συγκεκριμένη Δημ. Αρχή, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να φτάνουν να πουν το νερό νεράκι».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος