“Λευκή νύχτα” στην αγορά του Βόλου

Γιορτάζει την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022 η αγορά του Βόλου με τον Εμπορικό Σύλλογο να διοργανώνει μία Λευκή Νύχτα απευθύνοντας πρόσκληση στους καταναλωτές να γιορτάζουν όλοι μαζί ως αργά το βράδυ με εκπτώσεις και προσφορές στα τοπικά καταστήματα και πλήθος εκδηλώσεων σε όλη την εμπορική αγορά.
Τη “Λευκή Νύχτα” διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου με συνδιοργανωτές τον Δήμο Βόλου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, τον Σύλλογο Εστίασης Ν. Μαγνησίας και τον Σύλλογο Χρυσοχόων Ωρολογοποιών Ν. Μαγνησίας.

Όπως επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, Απόστολος Οντόπουλος, μετά από δύο χρόνια με την πανδημία διοργανώνεται και πάλι μία Λευκή Νύχτα. Εκδηλώσεις θα υπάρχουν σε 12 σημεία της αγοράς με μουσικά σχήματα και σχολές χορού της πόλης που θα παρουσιάσουν τη δική τους δουλειά. “Θέλουμε να προσφέρουμε στους καταναλωτές μία ημέρα γιορτής και το ζητούμενο είναι οι συνέργειες. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό θεσμό. Γίνονται μεγάλες εκπτώσεις και οι έμποροι ξεστοκάρουν τα προϊόντα της εποχής που δεν διατέθηκαν”, ανέφερε ο κ. Οντόπουλος.

Επισήμανε ότι δεν επιβεβαιώθηκαν οι προσδοκίες των εμπόρων από τις θερινές εκπτώσεις. “Μέχρι 15 Ιουλίου δεν βλέπαμε τουρίστες στην αγορά. Αυτό αντιστράφηκε σταδιακά. Αλλά  οι τουρίστες ξοδεύουν σε διαμονή και εστίαση και μετά στην αγορά. Ο κόσμος είναι πολύ προβληματισμένος όπως δείχνει και τελευταία έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, το 41% των πολιτών συγκεντρώνει τα χρήματά του για να περάσει το χειμώνα ενώ ένα 75% έχει μειώσει τις δαπάνες για την κάλυψη προσωπικών αναγκών”.

Τέλος ο κ. Οντόπουλος ανέφερε ότι οι έμποροι δεν έχουν για την ώρα στήριξη από την πολιτεία για να αντιμετωπίσουν το κόστος της ενέργειας. “Φημολογείται ότι θα υπάρξει και για μας μία ενίσχυση όπως έγινε με τους καταναλωτές με την επιδότηση για το ρεύμα, αλλά ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί κάτι συγκεκριμένο”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος