“Καμπανάκι” της Εισαγγελίας Βόλου για λήψη μέτρων στον οικισμό Ρομά στο Αλιβέρι

Άλλη μια υπόθεση παραβατικότητας που αφορά στον τρόπο, με τον οποίο λειτουργούν ορισμένα μέλη της κοινότητας των Ρομά στο Αλιβέρι Βόλου, ήρθε στις αίθουσες του Πρωτοδικείου Βόλου, με κατηγορούμενους αυτή την φορά τρεις άνδρες από 41 έως 43 ετών. Στο εδώλιο του κατηγορουμένων κάθισαν οι δύο αδέλφια – πελάτες του καφέ μπαρ, οι οποίοι λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 14ης Ιουλίου, άρχισαν να πετούν καρέκλες και τραπέζια, προς τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, που πήγαν να βεβαιώσουν παράβαση για ηχορύπανση, με αποτέλεσμα ένας εκ των αστυνομικών να  μεταφερθεί στο Νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών. Επίσης κατηγορούμενος ήταν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, που αρνήθηκε τον έλεγχο.
Οι κατηγορούμενοι κατά τη διάρκεια της απολογία τους παραδέχτηκαν τις πράξεις τους και κατέθεσαν ότι δεν έχουν τίποτα με την Αστυνομία, αλλά ήταν μεθυσμένοι και απέδωσαν το επεισόδιο στην κακιά στιγμή.

Το Δικαστήριο καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 38 μηνών, με αναστολή, τον 43χρονο εκ των κατηγορούμενων, που κρίθηκε ένοχος για απειλή, εξύβριση, βία κατά υπαλλήλων και σωματική βλάβη. Τον  41χρονο αδελφό του σε συνολική ποινή φυλάκισης 24 μηνών και 20 ημερών, με αναστολή και δικαίωμα έφεσης και τον 42χρονο ιδιοκτήτης του καταστήματος σε φυλάκιση πέντε μηνών, καθώς κατηγορούνταν μόνο για απείθεια, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.
Σύμφωνα με το Δικαστήριο, αν ο 43χρονος δεν επιδείξει υποδειγματική συμπεριφορά, μέχρι η υπόθεση να εκδικαστεί στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, θα φυλακιστεί.

Εκείνο που πρέπει να μνημονευτεί είναι η στάση του Εισαγγελέα έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου Βάιου Παπαϊωάννου, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί ο οικισμός ως γκέτο και να προκαλεί φόβο και τρόμο, τονίζοντας πως ο οικισμός του Αλιβερίου πρέπει να επιστρέψει στη νομιμότητα. Η  κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει με τη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων, αλλά και η Δικαιοσύνη να δώσει το μήνυμα με ποινές, που θα αναγκάσουν τους κατοίκους να συμμορφώνονται με το νόμο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό παραβατικότητας είναι ένα από τα πολλά, που σημειώνονται τακτικά στο συγκεκριμένο οικισμό (με πιο συχνό της ηχορύπανσης), χωρίς να λείπουν και επιθετικές συμπεριφορές σε βάρος εργαζομένων (διανομέας πίτσας έγινε στόχος όταν του ζήτησαν να αφήσει τις πίτσες χωρίς να πληρωθεί και απειλώντας τον).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος