Ψηφίστηκε η διάταξη για το ακατάσχετο των ενισχύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας προς επιχειρήσεις πέριξ του Παγασητικού

Ψηφίστηκε την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2025, στην Ολομέλεια της Βουλής, η διάταξη που αφορά το αφορολόγητο και ακατάσχετο καθεστώς των ενισχύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας προς επιχειρήσεις που επλήγησαν από το ακραίο φαινόμενο στον Παγασητικό Κόλπο το καλοκαίρι του 2024. Η ρύθμιση είχε κατατεθεί τον Οκτώβριο από τον βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστο Τριαντόπουλο, και εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 242 του νομοσχεδίου προβλέπεται ότι οι ενισχύσεις που καταβάλλονται στο πλαίσιο των δράσεων στήριξης επιχειρήσεων λόγω της εμφάνισης νεκρών ψαριών στα ύδατα των Νέων Παγασών και στο παραλιακό μέτωπο του Παγασητικού, ως συνέπεια των κακοκαιριών Daniel και Elias, είναι αφορολόγητες, ανεκχώρητες και ακατάσχετες. Η ρύθμιση έρχεται μετά τη δημόσια διαβούλευση και τη συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

Όπως έχει επισημανθεί, η διάταξη αποτέλεσε αντικείμενο συνεργασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και είχε τεθεί προς αξιολόγηση από τον κ. Τριαντόπουλο με σχετικές επιστολές προς τα αρμόδια Υπουργεία από τον Μάιο και τον Οκτώβριο του 2025, καθώς και με συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος