Πρώτο Εργαστηριακό Κέντρο Βόλου: Νέα παράταση της αναστολής λειτουργίας του – Στις 26 Οκτωβρίου η επανεξέταση

Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας των εργαστηρίων του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου, με επέκταση του μέτρου στο σύνολο των χώρων του, καθώς συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στεγανοποίησης και αποκατάστασης του κτηρίου. Το θέμα θα επανεξεταστεί σε νέα σύσκεψη στις 26 Οκτωβρίου 2026, ενώ προσωρινά τα εργαστηριακά μαθήματα για τους μαθητές του συστεγαζόμενου 2ου ΕΠΑΛ θα πραγματοποιηθούν στις αίθουσες διδασκαλίας θεωρητικών μαθημάτων του εν λόγω σχολείου.

Πρώτο Εργαστηριακό Κέντρο Βόλου: Νέα παράταση της αναστολής λειτουργίας του – Στις 26 Οκτωβρίου η επανεξέταση

Η προσωρινή λύση συμφωνήθηκε σε σύσκεψη στα γραφεία του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου παρουσία του προϊσταμένου Β’θμιας ΕΚπαίδευσης, Σωκράτη Σαβελίδης και των διευθυντών, υποδιευθυντών, τομεαρχών του 1ου Ε.Κ. Βόλου, του 2ου επαλήθευσης Ν. Ιωνίας και του 2ου Ε.Κ. Ν. Ιωνίας. Σημειώνεται ότι αν και κλήθηκαν απουσίασαν οι αντιδήμαρχοι Παιδείας και Τεχνικών Υπηρεσιών και Καθημερινότητας του δήμου Βόλου.

Προθεσμία έως τις 23 Οκτωβρίου για τις εργασίες

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, με σχετικό έγγραφο της αναφέρει ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν έως τις 23 Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι πραγματοποιούνται παρεμβάσεις στην ταράτσα για τη στεγανοποίηση, αλλά και στο εσωτερικό, όπου παραμένουν προβλήματα από τις εισροές νερού. Η πορεία των εργασιών και η προσωρινή εκπαιδευτική λύση θα αξιολογηθούν στη σύσκεψη της 26ης Οκτωβρίου. Η συγκεκριμένη ημερομηνία αποτελεί χρόνο επανεξέτασης της κατάστασης και όχι ανακοινωμένη ημερομηνία επαναλειτουργίας.

Πρώτο Εργαστηριακό Κέντρο Βόλου: Νέα παράταση της αναστολής λειτουργίας του – Στις 26 Οκτωβρίου η επανεξέταση

Εκκρεμότητες

Παράλληλα με τη στεγανοποίηση, η διοίκηση του Εργαστηριακού Κέντρου ζητά έγγραφη βεβαίωση για τη στατική επάρκεια του κτιρίου. Όπως είχε καταγράψει το ertnews.gr στο ρεπορτάζ για τη σύσκεψη της 17ης Σεπτεμβρίου, ο διευθυντής του 1ου ΕΚ, Γιάννης Τσοκανάκης, είχε ζητήσει έλεγχο από εξειδικευμένο τεχνικό κλιμάκιο και έγγραφη πιστοποίηση της ασφάλειας ολόκληρου του κτιρίου. Είχε επίσης ζητήσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης. «Η ασφάλεια μαθητών και εργαζομένων δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση», είχε τονίσει. Επιπρόσθετα εκκρεμεί και η επανεγκατάσταση των δύο φωτοβολταϊκών πάρκων 20 και 10 ΚW που έχουν προσωρινά αφαιρεθεί για την ολοκλήρωση των εργασιών στεγανοποίησης του δώματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος