Πρόταση για ενισχυμένο δεύτερο κύκλο του Thessaly Pass στη Μαγνησία

Την πρότασή του για τη διεύρυνση και ενίσχυση του Thessaly Pass παρουσίασε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας με εκπροσώπους του τουρισμού της περιοχής στις 10 Ιουνίου 2025.

Ο κ. Τριαντόπουλος εισηγήθηκε ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος να ξεκινήσει από τον Ιούλιο του 2025 και να εκτείνεται έως τον Φεβρουάριο του 2026, με τέσσερις δίμηνες φάσεις.

Ζήτησε επίσης αύξηση της ενίσχυσης στα 150 ευρώ ανά δικαιούχο, ένταξη περισσότερων περιοχών – συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα – και παράταση της διάρκειας εφαρμογής του μέτρου.

Κατά τη συνάντηση, στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης, συμμετείχαν εκπρόσωποι τουριστικών φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον Βόλο, τον Νότιο Πήλιο και τη Ζαγορά – Μουρέσι.

Ο βουλευτής παρουσίασε τα αποτελέσματα των υφιστάμενων μέτρων στήριξης: το Thessaly Pass του 2024, με δαπάνες 1,2 εκατ. ευρώ για διαμονή και εστίαση, και το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ, με 4.858 ενεργοποιημένες επιταγές στη Μαγνησία μεταξύ Ιουλίου 2024 και Μαΐου 2025.

Οι εκπρόσωποι των φορέων κατέθεσαν προτάσεις και ανησυχίες, με έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης της τουριστικής προβολής.

Ο κ. Τριαντόπουλος σημείωσε πως οι κυβερνητικές παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και το 2025, με στόχο τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος