Πρόταση Γ. Κωτσού για σύσταση δύο εποχικών πυροσβεστικών κλιμακίων στον Ν.Καρδίτσας

Την ανάγκη σύστασης και λειτουργίας ενός πυροσβεστικού κλιμακίου στην περιοχή της Λουτροπηγής Σμοκόβου και ενός πυροσβεστικού κλιμακίου στην περιοχή Λίμνης Πλαστήρα, τόνισε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κωτσός σε πρόταση που κατέθεσε, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, .

Πρόταση Γ. Κωτσού για σύσταση δύο εποχικών πυροσβεστικών κλιμακίων στον Ν.Καρδίτσας«Στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης επιχειρησιακών αναγκών της αντιπυρικής περιόδου των ιδιαίτερα ευαίσθητων δασικών περιοχών της Π.Ε Καρδίτσας που παρουσιάζουν μεγάλη επικινδυνότητα και για την καλύτερη κάλυψη εποχικών αναγκών, παρακαλούμε, αναφέρει ο κ. Κωτσός, όπως συμπεριλάβετε στο σχεδιασμό σας την ίδρυση δύο (02) εποχικών πυροσβεστικών κλιμακίων σύμφωνα με τον Ν. 4662/ 2020 παρ. 11 του άρθρου 79 του «Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση συστήματος εθελοντισμού πολιτικής προστασίας, αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλες διατάξεις» (Α’ 27) και όπως έχετε ήδη συστήσει έως τώρα σε άλλες περιοχές σύμφωνα με το Π.Δ 51/2020 ΦΕΚ 112/Α/12-06-2020 «Σύσταση Πυροσβεστικών Κλιμακίων».

Οι ανωτέρω περιοχές αποτελούν περιοχές ευθύνης της Π.Υ. Καρδίτσας και παρουσιάζουν μεγάλη τουριστική κίνηση. Η απόσταση από τις έδρες των Π.Υ. του νομού είναι μεγάλη και επειδή στο παρελθόν ιδιαίτερα στην περιοχή της Ρεντίνας – Αηδονοχωρίου –Βαθύλακου το έτος 2.000 κάηκαν περισσότερα από 60.000 στρέμματα δασικής έκτασης .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος