Προκαταρκτική για υπευθύνους προγράμματος αγοράς εξοπλισμού και προσλήψεων στο Π.Θ.

Προκαταρκτική έρευνα για το  αν έχουν υποπέσει στα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας οι υπεύθυνοι φορείς του Π.Θ. που πρότειναν ποιοι θα χρηματοδοτηθούν από πρόγραμμα της Περιφέρειας  για την αγορά εξοπλισμό και πρόσληψη επικουρικού προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας παρήγγειλε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου.

Aφορμή δημοσιεύματα ότι υπάρχουν ερωτηματικά για τη διαδικασία υποβολής προτάσεων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα 2014-2020, «Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων (ιδιαίτερα των ΜΜΕ), μετάβαση στην ποιοτική επιχειρηματικότητα, με αιχμή την καινοτομία και αύξηση της περιφερειακής προστιθέμενης αξίας».

Σύμφωνα με καταγγελίες πανεπιστημιακών-μελών ΔΕΠ του ιδρύματος, δεν είχαν ενημερωθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι στα ερευνητικά ινστιτούτα του ακαδημαϊκού ιδρύματος για τη δημοσιοποίηση της σχετικής πρόσκλησης (κωδικός 115, 3/12/2021), η οποία αφορά στην αναβάθμιση, συμπλήρωση και επέκταση δημόσιων υποδομών έρευνας και καινοτομίας για την εξυπηρέτηση τομέων στρατηγικού ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας  Αποτέλεσμα να κατατεθούν λίγες προτάσεις ενώ το ζήτημα στην υπόθεση είναι πως οι τριμελείς επιτροπές των Ινστιτούτων που ενέκριναν και κατέθεσαν τις προτάσεις τους στο Πανεπιστημιακό Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας και Ανάπτυξης «ΙΑΣΩΝ» ως δυνητικό δικαιούχο, ήταν οι ίδιες που τις αξιολόγησαν. Για το θέμα είχε δοθεί συνέντευξη τύπου από τον πρύτανη Ζήση Μαμούρη και την αντιπρύτανη κ. Λαλιώτου.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου, ανέθεσε προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να διαλευκανθεί αν ισχύουν τα καταγγελλόμενα και αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της απιστίας σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου και της παράβασης καθήκοντος. Θα κληθούν να καταθέσουν οι πρυτανικές αρχές και μέλη των επιτροπών Ινστιτούτων, που έκριναν ποιες προτάσεις αλλά και οι καταγγέλλοντες καθηγητές του Π.Θ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος