Προκαταρκτική για την αποξήλωση μνημείου εκτελεσθέντων στη Συκή

Προκαταρκτική έρευνα ανέθεσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου για την αποξήλωση του μνημείου των εκτελεσθέντων από του Γερμανούς στη Συκή, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού, σε μια κίνηση που δίχασε τους κατοίκους. Την καταγγελία έκαναν δύο πολίτες οι οποίοι ζητούν τη δίωξη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού.

Την προκαταρκτική δικογραφία ανέλαβε το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου και τα αδικήματα που διερευνά είναι  η παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς και η φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος.

Σημειώνεται ότι η πρώην Διοίκηση του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού είχε αποφασίσει πριν δύο χρόνια να τοποθετηθεί αντίγραφο του μνημείου (το πρωτότυπο βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή που δεν επιτρέπει εύκολη πρόσβαση για απόδοση τιμών), στην είσοδο του χωριού, ενώ η νέα Διοίκηση του Συλλόγου αποφάσισε να το μεταφέρει στον χώρο της πλατείας δίπλα από την εκκλησία, ώστε να το βλέπει όλο το χωριό.
Σε ανακοίνωσή του στο τέλος Μαρτίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συκής «Γ. Ρηματισίδης» ενημέρωνε τα μέλη του ότι όσα έπραξε είναι αποφάσεις Γ.Σ., με στόχο τη βέλτιστη ανάδειξη του μνημείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος