Πρόεδρος Γιατρών Νοσοκομείου Βόλου: Δεν υπάρχει η δυνατότητα απεργίας, κι ας δήλωσα απεργός

Τη δραματική κατάσταση της υποστελέχωσης, ανέδειξε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου Νίκος Χαυτούρας, μιλώντας στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ Βόλου, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι ο ίδιος έχει δηλώσει ότι απεργεί σήμερα, ημέρα πανελλαδικής κινητοποίησης που κήρυξε η ΠΟΕΔΥΝ,  αλλά βρίσκεται κανονικά στη θέση του, διότι δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, αφού η “δουλειά δεν βγαίνει και εξαιτίας της τραγικής έλλειψης ιατρικού προσωπικού, δεν θα γίνει σήμερα, ούτε απεργιακή συγκέντρωση στο Νοσοκομείο του Βόλου”.

Ο κ. Χαυτούρας, έκανε λόγο και για απαξιωτική στάση της κυβέρνησης έναντι του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά και των σωρευμένων προβλημάτων υποστελέχωσης, τα οποία επιτείνονται και από τις χαμηλές αμοιβές του ιατρικού προσωπικού, με αποτέλεσμα να μην ενδιαφέρονται γιατροί, να εργαστούν στο ΕΣΥ. “Οι περισσότεροι γιατροί σκέπτονται ότι “δεν πάει άλλο” και ο τρόπος εργασίας είναι εξοντωτικός, χωρίς να υπάρχει μια βεβαιότητα ότι θα ενισχυθεί με νέο προσωπικό το Νοσοκομείο.  Οι προσπάθειες των γιατρών ήταν και εξακολουθούν να είναι ηρωικές για να μπορέσουν να κρατήσουν όρθια αυτή τη δομή υγείας που εξυπηρετεί ολόκληρη την Μαγνησία και τα νησιά των Σποράδων. Το ότι αντιμετωπίζουμε την πανδημία και παράλληλα παλεύουμε να ανταποκριθούμε και με άλλες ασθένειες, ξεπερνά κάθε ανθρώπινο όριο”

Περιγράφοντας την σημερινή επικρατούσα κατάσταση στο Νοσοκομείο Βόλου, ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών σημείωσε και υπογράμμισε ότι πρόκειται για κραυγή αγωνίας που έρχεται από τους ίδιους τους παθολόγους που είναι κατά 50% λιγότεροι σε σχέση με πέρσι και οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν περιστατικά νόσησης νέων ανθρώπων από κορονοϊό, τα οποία φτάνουν στο νοσοκομείο ένα βήμα πριν την ΜΕΘ ή την Μονάδα Αρνητικής Πίεσης. Αυτά τα  περιστατικά θέλουν αυξημένη ιατρική φροντίδα, αλλά πως; Με ποιους γιατρούς; Καλείται ένας γιατρός παθολόγος να καλύψει έως και 70 κα 80 ασθενείς στην βάρδια του  και ασθενείς με κορονοϊό και μη. Οι προσλήψεις που έγιναν είναι ελάχιστες. Με βάση την πρόβλεψη λειτουργίας του νοσοκομείου θα έπρεπε να υπηρετούν 14 γιατροί παθολόγοι και σήμερα υπηρετούν 6 και 2 βγαίνουν σε σύνταξη. Αυτή είναι πρόβλεψη για καταστάσεις πριν την πανδημία. Η πανδημία είναι μια κατηγορία από μόνη της. Πνευμονολόγους ούτε ένας. Νοσηλευτές, ευτυχώς έχουμε, δυστυχώς με 3μηνες συμβάσεις και όπως αντιλαμβάνεστε είναι αδύνατον ένας 3μηνης νοσηλευτής να μπει στο δυναμικό νοσηλείας των μονάδων Covid  ή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο κ. Χαυτούρας κατέληξε λέγοντας ότι “η πολιτεία προφανώς δεν επιθυμεί την ενίσχυση του δημόσιου τομέα υγείας, αφού μας έχει εξαντλήσεις μισθολογικά, ενώ όλες οι πολιτικές δείχνουν προς την ιδιωτικοποίηση και τα ΣΔΙΤ που είμαστε κατά. Ήδη κάνει λόγο για συγχωνεύσεις μεταξύ νοσοκομείων, ώστε να εξοικονομηθεί προσωπικό. Όφειλε να κάνει μερική επιστράτευση ιδιωτών γιατρών και νοσηλευτικών μονάδων, αν όντως δεν έχει άλλο τρόπο να επιλύσει το πρόβλημα διαχείρισης της πανδημίας και όχι να μας εξοντώσει και έμμεσα να χρηματοδοτεί τον πλουτισμό των ιδιωτών”. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος