Πρόεδρος Ένωσης Καταναλωτών Μαγνησίας: Να ανακληθούν οι “φουσκωμένοι” λογαριασμοί της ΔΕΥΑΜΒ (ήχος)

Να ανακληθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΜΒ, που περιλαμβάνουν υπερχρεώσεις και έχουν δημιουργήσει έντονες διαμαρτυρίες στους καταναλωτές, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες έχουν κατακλύσει τα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ διαμαρτυρόμενοι για τους υπέρογκους λογαριασμούς που παρέλαβαν και θα πρέπει να τους πληρώσουν μέσα στις επόμενες 45ημέρες, διεκδικεί η Ένωση Καταναλωτών Μαγνησίας, όπως υποστήριξε στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος της Ένωσης Αλέξανδρος Κουτσελίνης.

Η απάντηση της ΔΕΥΑΜΒ

Η ΔΕΥΑΜΒ υποστηρίζει ότι οι λογαριασμοί είναι εκκαθαριστικοί, ώστε από το 2023 να εφαρμοστεί σύστημα ηλεκτρονικής αποστολής λογαριασμών. Χιλιάδες είναι οι πολίτες που δεν είχαν παραλάβει λογαριασμό του τρίτου τριμήνου και τώρα είδαν τριψήφιους αριθμούς στο λογαριασμό, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να καταβάλουν αυτά τα ποσά, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν λόγο για παράνομη χρέωση αναφορικά με το διπλό πάγιο χρέωσης.

Διαμαρτυρία καταναλωτή

Ωστόσο πολίτης καταναλωτής μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, είπε ότι, νωρίτερα απευθύνθηκε στα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ, διαμαρτυρήθηκε για το διπλό πάγιο που χρεώθηκε σε έναν λογαριασμό, χωρίς όμως να λάβει απάντηση σχετικά με τον μη επιμερισμό.

Ο καταναλωτής υποστήριξε πως το πάγιο θα έπρεπε να είναι αναλογικό της κατανάλωσης και αυτό θα ήταν το νόμιμο και το ηθικό από την πλευρά της δημοτικής επιχείρησης.

Ακούστε εδώ την συνέντευξη με τον Αλέξανδρο Κουτσελίνη, Πρόεδρο της Ένωσης Καταναλωτών Μαγνησίας

ΔΕΘ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος