Προχωρά η διαδικασία παραχώρησης του 67% του λιμανιού του Βόλου – Στον δήμο θα παραχωρηθεί η χερσαία ζώνη από Πευκάκια έως Αγριά

Προχωρά η διαδικασία παραχώρησης του 67% του λιμανιού του Βόλου και με την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης, θα παραχωρηθεί στο δήμο Βόλου η χερσαία ζώνη από Πευκάκια έως Αγριά, όπως ζητά ο δήμος.

Επιπλέον, η μονάδα υγροποιημένου αερίου ,αν τελικά λάβει τη σχετική άδεια, θα χωροθετηθεί εκτός χερσαίας ζώνης του λιμανιού, ανακοίνωσε σήμερα από το Βόλο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκης, μετά από σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου.

Προχωρά η διαδικασία παραχώρησης του 67% του λιμανιού του Βόλου – Στον δήμο θα παραχωρηθεί η χερσαία ζώνη από Πευκάκια έως Αγριά

Ειδικότερα, για το θέμα της αξιοποίησης του λιμανιού, η κατάθεση των προσφορών από ιδιώτες για το 67% του λιμανιού για 40 χρόνια, θα λήξει στις 20 Ιανουαρίου. Την ικανοποίηση του για τον τρόπο αξιοποίησης του λιμανιού του Βόλου εξέφρασε ο δήμαρχος του Βόλου, καθώς και ο δήμος θα επωφεληθεί από αυτό.

Μάλιστα, ο τρόπος που θα γίνει η παραχώρηση στο δήμο Βόλου θα είναι πολύ πιο σύντομος από αυτόν, που είχε επιλεγεί για το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, το οποίο και αυτό περνά στο δήμο Βόλου. “Θα κάνουμε το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου Βασιλικό Κήπο για να τον εγκαινιάσει ο υπουργός”, τόνισε ο κ. Μπέος και ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε, πως η πολιτική της ΝΔ για τα λιμάνια δικαιώνεται.
“Με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης σε ιδιώτη θα παραχωρηθεί και η χερσαία ζώνη στον Δήμο για να ικανοποιήσουμε το αίτημα της τοπικής κοινωνίας”, δήλωσε ο υπουργός.

Ερωτηθείς ο κ. Πλακιωτάκης, για το που βρίσκεται η επένδυση μονάδας υγροποιημένου αερίου στον Παγασητικό κόλπο, απάντησε ότι σύμφωνα με τις δικές του πληροφορίες, η ενδιαφερόμενη εταιρεία θα καταθέσει στο αρμόδιο υπουργείο την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων τον Ιανουάριο του 2023 και αν λάβει τη σχετική αδειοδότηση θα προχωρήσει. “Το σίγουρο είναι ότι η μονάδα δεν θα χωροθετηθεί στη χερσαία ζώνη του λιμανιού”, επισήμανε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος