Πρέσβεις της Ιταλίας, του Ισραήλ και της Ρουμανίας γνώρισαν τις ομορφιές της Σκιάθου

Ο Δήμος Σκιάθου στις δράσεις και πρωτοβουλίες εξωστρέφειας και τόνωσης του τουρισμού του νησιού, είχε προσκεκλημένους αυτό το Σαββατοκύριακο Πρέσβεις χωρών με τις οποίες συνεργάζεται είτε σε επίπεδο τουρισμού είτε επενδύσεων ή και σε επίπεδο σύσφιξης σχέσεων.

Πρέσβεις της Ιταλίας, του Ισραήλ και της Ρουμανίας γνώρισαν τις ομορφιές της Σκιάθου

Στο νησί της Σκιάθου ξεναγήθηκαν ο Πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα Patrizia Falcinelli, η οποία σε δηλώσεις στην ΕΡΤ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πολιτική συνεργασίας των δυο χωρών και στην πρόθεσή της να γνωρίζει περιοχές της χώρας μας. Συγκεκριμένα η κ. Patrizia Falcinelli  είπε:
“Ανέλαβα τον Ιούνιο του 2020, εν τω μέσω της πανδημίας και συνεπώς προς μεγάλη μουΠρέσβεις της Ιταλίας, του Ισραήλ και της Ρουμανίας γνώρισαν τις ομορφιές της Σκιάθου λύπη για έναν χρόνο δεν μπορούσα να ταξιδέψω και να γνωρίσω τις περιοχές της Ελλάδας όπως ήθελα. Αμέσως μόλις καταργήθηκαν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, ξεκίνησα να ταξιδεύω ανά την Ελλάδα για να ανακαλύψω περιοχές, πάντα με στόχο την περαιτέρω σύσφιξη των ελληνοϊταλικών σχέσεων. Η Ελλάδα και η Ιταλία έχουν στενές σχέσεις εδώ και αιώνες όχι μόνο σε επίπεδο χωρών αλλά και πληθυσμού, λόγω των πολλών ομοιοτήτων μεταξύ των δύο λαών αλλά και των φιλικών δεσμών. Πέρα από τις ομοιότητες λόγω του ότι πρόκειται για δύο μεσογειακές χώρες, η Ιταλία και η Ελλάδα έχουν κοινή στρατηγική σε επίπεδο ΕΕ όχι μόνο στον τομέα της πολιτικής αλλά και όσον αφορά την μετανάστευση, την περιβαλλοντική κρίση κλπ.
Είναι γνωστοί οι ιστορικοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών, αυτό που δεν είναι τόσο γνωστό είναι οι σχέσεις όσον αφορά στις εμπορικές δραστηριότητες και συναλλαγές. Η Ιταλία είναι η νούμερο 1 χώρα όπου εξάγει η Ελλάδα και αντίστοιχα η Ελλάδα είναι η νούμερο 2 χώρα ιταλικών εξαγωγών. Ας μην ξεχνάμε ότι κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, οι Ιταλοί επενδυτές συνέχισαν να επενδύουν στην Ελλάδα μέσω μεγάλων εταιριών στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και των μεταφορών (ΤΡΑΙΝΟΣΕ).
Στόχος μας παραμένει η περαιτέρω σύσφιξη των ελληνοϊταλικών σχέσεων”.

Πρέσβεις της Ιταλίας, του Ισραήλ και της Ρουμανίας γνώρισαν τις ομορφιές της Σκιάθου

Αντίστοιχα ο κ. Yosef Amrani Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, ο οποίος επισκέφθηκε το νησί για δεύτερη χρονιά, είχε να πει ότι:
Πρέσβεις της Ιταλίας, του Ισραήλ και της Ρουμανίας γνώρισαν τις ομορφιές της Σκιάθου“Είναι η δεύτερη φορά που βρίσκομαι στη Σκιάθο μετά από πρόσκληση του Δημάρχου να παραστώ και φέτος στη Συνάντηση των Πρέσβεων. Εντυπωσιάστηκα πέρσι τόσο πολύ από τη Σκιάθο πέρσι που ενθουσιάστηκα που μου δόθηκε η ευκαιρία να την επισκεφθώ εκ νέου φέτος. Το Ισραήλ και η Ελλάδα έχουν ισχυρούς πολιτικούς δεσμούς, ωστόσο πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να αναπτύξουμε και επιχειρηματικές και οικονομικές σχέσεις. Γι’ αυτό το λόγο φέτος στην επίσκεψή μου στη Σκιάθο με συνοδεύει ένας Ισραηλινός επιχειρηματίας που ενδιαφέρεται να επενδύσει. Μέσα στην Ελλάδα με τις χίλιες ομορφιές (άλλωστε αυτό είναι το πολύ εύστοχο σλόγκαν του ΕΟΤ “all you want is Greece”), η Σκιάθος είναι ένα από τα πιο υπέροχα μέρη. Συνδυάζει την ομορφιά του Ιονίου με την ανατολική Ελλάδα, τα βουνά, τα υπέροχα νερά και φυσικά την περίφημη ελληνική φιλοξενία με μοναδικό τρόπο”.

Πρέσβεις της Ιταλίας, του Ισραήλ και της Ρουμανίας γνώρισαν τις ομορφιές της Σκιάθου

Η διπλωματική σύμβουλους της Πρεσβείας της Ρουμανίας στην Ελλάδα Miora-Florina Pitut, στην σύντομη δήλωση της στην ΕΡΤ ανέφερε ότι: 
Πρέσβεις της Ιταλίας, του Ισραήλ και της Ρουμανίας γνώρισαν τις ομορφιές της Σκιάθου“Αποτελεί μεγάλη τιμή και χαρά η πρόσκληση να παραστώ στην Συνάντηση των Πρέσβεων και ευχαριστώ το Δήμαρχο Σκιάθου και την ομάδα του για αυτό.
Βρίσκομαι στην Ελλάδα εδώ και ένα χρόνο και μετά τα υπέροχα λόγια που μου είχε πει η συνάδελφος μου που παρέστη στην Συνάντηση των Πρέσβεων στη Σκιάθο πέρσι ανυπομονούσα να έρθω. Η Σκιάθος είναι ένα υπέροχο μέρος, με απίστευτη φιλοξενία και μοναδική πολιτιστική κληρονομιά”.

Πρέσβεις της Ιταλίας, του Ισραήλ και της Ρουμανίας γνώρισαν τις ομορφιές της Σκιάθου

Ο Δήμαρχος του νησιού Θοδωρής Τζούμας, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις και οι ευκαιρίες, περαιτέρω ανάπτυξης της περιοχής, τόσο στον τομέα του τουρισμού όσο και την τοπικής γαστρονομίας, των τοπικών προϊόντων, των δράσεων πολιτισμού, της ενίσχυσης της συνεργασίας με χώρες που παραδοσιακά έχουμε συνεργασία και υψηλή επισκεψιμότητα, αλλά και με χώρος και αγορές που τώρα ενδιαφέρονται για το νησί της Σκιάθου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος