Ποσό 85.540 € σε δήμους της Μαγνησίας από το υπουργείο Υποδομών

Ποσό 85.539 ευρώ κατανέμεται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στους δήμους Ρήγα Φεραίου και Νοτίου Πηλίου.

Την πρώτη περίπτωση για την αποπληρωμή του έργου της εσωτερικής οδοποιίας του Βελεστίνου ύψους 71.185, 98 ευρώ και 14.353, 93 στο δήμο Νοτίου Πηλίου για την μελέτη του οδικού δικτύου Αγίου Γεωργίου Νηλείας.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η υφυπουργός Παιδεία Ζέττα Μακρή, η οποία  ενημέρωσε σχετικά τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Δ. Νασίκα και τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Μιχ. Μιτζικό για την εξέλιξη αυτή: «Χωρίς την αρωγή και καταλυτική παρέμβαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Αχ. Καραμανλή, δεν θα ήταν δυνατή η ολοκλήρωση του έργου της αποκατάστασης της εσωτερικής οδοποιίας της πόλης του Βελεστίνου, η οποία υπέστη μεγάλες ζημίες και φθορές όταν κατασκευάσθηκε το αποχετευτικό δίκτυο. Η εξέλιξη αυτή ήταν το αποτέλεσμα αλλεπάλληλων προγραμματισμένων συναντήσεων  που είχα με τον κ. Καραμανλή, παρουσία του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου κ. Νασίκα, από τον Ιούλιο του 2020 και οι οποίες ευοδώθηκαν, αρχικώς, αφενός με την έγκριση του συγκεκριμένου έργου για χρηματοδότηση και αφετέρου με την καταβολή των πληρωμών για την υλοποίησή του αντιλαμβανόμενος την επιτακτική ανάγκη ολοκλήρωσής του εγκαίρως, λόγω και των εορταστικών εκδηλώσεων της παλιγγενεσίας του 2021.

Θα πρέπει, βεβαίως, να σημειωθεί ότι η θετική αξιολόγηση προς χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών αλλά και η ολοκλήρωση της υλοποίησής του οφείλεται όχι μόνο στην ωριμότητά του αλλά και στην άρτια και συντονισμένη και μεθοδευμένη εργασία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Το συγκεκριμένο έργο παραδίδεται στους κατοίκους της πόλης με στόχο την διευκόλυνση της καθημερινότητας τους και την βελτιστοποίηση της ποιότητας της ζωής τους. Όπως, επίσης, εξαιρετικά σημαντική είναι και η μελέτη σύνδεσης για το οδικό δίκτυο Αγίου Γεωργίου Νηλείας με τον Άγιο Λαυρέντιο που θα διευκολύνει τις μετακινήσεις των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής του Νοτίου Πηλίου, αναγκαιότητα που, επίσης, συντονισμένα με την δημοτική αρχή, θέσαμε, εξαρχής, στον Υπουργό Μεταφορών και ζητήσαμε την στήριξή του».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος