Κονδύλι στην Ε.Α.Π. για μελέτες έργων δήμου Αλμυρού

Στην Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου αναθέτει απευθείας με απόφασή του που αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια  ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, την ωρίμανση των διαδικασιών για την αξιοποίηση πόρων συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 εκτιμώμενης αξίας 24.478,59 € ευρώ, με το Φ.Π.Α. με τη διαδικασία. Ο δήμαρχος προχώρησε στην απευθείας ανάθεση σύμφωνα και με την τεχνική έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Αλμυρού.
Ο Δήμος Αλμυρού ενδιαφέρεται να ωριμάσει και να εντάξει τα παρακάτω έργα, ζωτικής σημασίας για την περιοχή:
• Δημιουργία σκεπαστής λαϊκής αγοράς στον Αλμυρό
• Διερεύνηση διαδικασιών ανάδειξης γεφυριών της Όθρυος
• Δημιουργία Κέντρου ανάδειξης & προστασίας του υγροτόπου του συμπλέγματος λιμνών «Ζερέλια» στο Δήμο Αλμυρού
• Ανάδειξη & αξιοποίηση ιστορικών, πολιτιστικών & αξιόλογων θέσεων – μνημείων & μονοπατιών Δήμου Αλμυρού
• Ανάδειξη της νότιας πλευράς της πόλης του Αλμυρού.

Η δαπάνη που προκαλείται από τη συγκεκριμένη ανάθεση θα καλυφθεί από ιδίους πόρους, στον προϋπολογισμό εξόδων του τρέχοντος έτους
Ως συνολική προθεσμία για την περαίωση του αντικειμένου της σύμβασης, ορίζεται το χρονικό διάστημα των επτά μηνών, από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης έως την έγκριση του συνόλου των παραδοτέων υπηρεσιών ήτοι:

ΠΑΡΑΔΟΤΕΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Τα παραδοτέα στοιχεία θα αφορούν σε κάθε έργο, από τα ανωτέρω, ξεχωριστά και θα αποτελούνται από:
1.Έκθεση αποτύπωσης του περιεχομένου και των δυνατοτήτων χρηματοδότησης και διαστασιολόγησης των έργων ως προς όλες τις προϋποθέσεις ένταξης.
2.Έκθεση περιγραφής υφιστάμενης κατάστασης που σχετίζεται με το κάθε έργο και η οποία θα περιέχει όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία τα οποία θα αποτυπώνουν με λεπτομέρεια την κατάσταση που ισχύει στην υπόψη περιοχή και στο συγκεκριμένο τομέα μέχρι και σήμερα, συμπεριλαμβανομένων και των τυχόν λειτουργικών προβλημάτων.
3.Έκθεση σκοπιμότητας των προς ωρίμανση έργων (στόχος και σκοπιμότητα του έργου που πρόκειται να αναπτυχθεί, σημασία και αναγκαιότητα).
4.Καταγραφή όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την ωρίμανση και την ένταξη των έργων (καταγραφή μελετών και αδειοδοτήσεων) και σύνταξη των προτύπων των απαιτούμενων εγγράφων. Ε. Η πληρωμή του συμβατικού ποσού θα γίνεται τμηματικά όπως περιγράφεται στην τεχνική έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Αλμυρού, με την έκδοση εντάλματος πληρωμής, μετά την υποβολή από τον πάροχο ισόποσου εξοφλητικού τιμολογίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος