Πορταριά: Δολιοφθορά στο δίκτυο ύδρευσης καταγγέλλει η ΔΕΥΑΜΒ – Καταθέτει μήνυση

Xωρίς νερό έμειναν περιοχές της Πορταριάς χθες το απόγευμα και  μέχρι σήμερα λόγω του ότι εκκενώθηκαν βίαια οι δεξαμενές και μπήκε αέρας στο δίκτυο, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΔΕΥΑΜΒ.

Καταγγέλλει δε ότι κάποιοι άνοιξαν παράνομα τους πυροσβεστικούς κρουνούς και διοχέτευαν το νερό του δικτύου σε αρδευτικά αυλάκια και τονίζει ότι θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

“Το γεγονός αυτό (το άνοιγμα των κρουνών) οδήγησε στη βίαιη εκκένωση των δεξαμενών και στην είσοδο αέρα στο δίκτυο, με αποτέλεσμα την απορρύθμιση των μειωτών πίεσης και τη διακοπή υδροδότησης σε διάφορες περιοχές της Πορταριάς. Τα συνεργεία της υπηρεσίας εργάστηκαν έως τα μεσάνυχτα της Τρίτης για την αποκατάσταση των προβλημάτων και ήδη από το ξημέρωμα (της Τετάρτης) συνεχίζουν τις προσπάθειες επαναφοράς υδροδότησης στο σύνολο του οικισμού. Η ενέργεια του παράνομου ανοίγματος των πυροσβεστικών κρουνών είναι δολιοφθορά στο δίκτυο ύδρευσης η οποία οδήγησε στη στέρηση του νερού σε μεγάλο αριθμό καταναλωτών και η ΔΕΥΑΜΒ, πέρα του ότι στηλιτεύει αυτό καθ’ αυτό το γεγονός, θα καταθέσει μήνυση κατά των δολιοφθορέων”.

Βλάβη στον κεντρικό αγωγό  μεταφοράς νερού σε Αγχιάλου και Μικροθήβες

Τις πρώτες πρωινές ώρες προέκυψε βλάβη στον κεντρικό αγωγό μεταφοράς νερού στις δεξαμενές της Ν. Αγχιάλου και των Μικροθηβών. Η υδροδότηση των ως άνω περιοχών θα συνεχιστεί μέχρι την εξάντληση του αποθέματος νερού των δεξαμενών.
Τα συνεργεία της υπηρεσίας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να αποκαταστήσουν τη βλάβη πριν την εκκένωση των δεξαμενών. Απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες της Ν. Αγχιάλου και των Μικροθηβών για ιδιαίτερα ορθολογική χρήση του νερού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος