Πνευματικό Κέντρο Ν. Ιωνίας: Εκδήλωση για την εκατοντάχρονη Ιστορία του Νοσοκομείου Βόλου με προβολή βίντεο

“Ο σημερινός γιατρός δεν δημιουργήθηκε από το μηδέν. Οι γνώσεις του είναι επέκταση των παλιότερων γνώσεων και της εμπειρίας που συσσωρεύτηκε πριν από αυτόν. Χωρίς αυτά δεν θα υπήρχε. Αυτή είναι η έννοια της Ιστορίας. Να αναλογιζόμαστε ότι είμαστε η συνέχεια στην εναλλαγή των γενεών στην τέχνη, στην επιστήμη, στην ιατρική , στη θεραπευτική. Η θεοποίηση των εργαλείων του σήμερα και η  αλαζονεία της απόρριψης του χθες, κάνει τη γνώση χωρίς βάσεις, μετέωρη, την κάνει να χρειάζεται αποστήθιση και έτσι εύκολα καθοδηγούμενη”.

Πνευματικό Κέντρο Ν. Ιωνίας: Εκδήλωση για την εκατοντάχρονη Ιστορία του Νοσοκομείου Βόλου με προβολή βίντεοΜε αυτά τα λόγια ο γιατρός Γιάννης Κωστής προλογίζει την εκδήλωση που διοργανώνεται αύριο για τον ένα και πλέον αιώνα του Νοσοκομείου και συμπληρώνει: “Λίγα από όλα αυτά θα δείξουμε με το βίντεο της Ιστορίας του νοσοκομείου και της Ιατρικής, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στις 7μμ, στο Πολιτιστικό κέντρο Ν. Ιωνίας. Μπαίνετε ελεύθερα, φορώντας καλού κακού μάσκα και τηρώντας κάποιες αποστάσεις. Η προβολή με λόγο, εικόνα και μουσική προσπαθεί να κάνει δελεαστική την παρακολούθηση της εκατοντάχρονης και πλέον διαδρομής του νοσοκομείου.

Την επιλογή της μουσικής επένδυσης, τα κείμενα και την όλη σκηνοθεσία, έκανε ο γιατρός Γιάννης Γ. Κωστής, ενώ συμμετείχαν σε θεατρικούς διαλόγους οι ερασιτέχνες ηθοποιοί Ειρήνη Σκουλή και  Γιάννης Πάρνος. Την αφήγηση των κειμένων κάνουν παλιοί και νέοι εργαζόμενοι του νοσοκομείου. Η διάρκεια είναι 1 ώρα και 25 λεπτά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος