Πήλιο: Πολιτιστικός τουρισμός για 25 Αμερικανούς με θέμα τη Δημοκρατία

Πολιτιστικό τουρισμό με θέμα τη “Δημοκρατία” έκαναν 25 Αμερικανοί στη Μαγνησία και ξεναγήθηκαν στη Ιστορική Δημόσια Βιβλιοθήκη Μηλεών από την προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους στη Μαγνησία, Αννίτα Πρασσά. Όπως ανέφερε η ίδια στην ΕΡΤ Βόλου, πρόκειται για αποφοίτους πανεπιστημίων των ΗΠΑ, μεγάλης ηλικίας, μεταξύ των οποίων ήταν και ο αντιπρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Σπουδών για τον Τόμας Τζέφερσον.

Πήλιο: Πολιτιστικός τουρισμός για 25 Αμερικανούς με θέμα τη Δημοκρατία

“Όταν μου ζητήθηκε να τους ξεναγήσω, σκέφθηκα αμέσως τη Βιβλιοθήκη των Μηλεών. Επί Τουρκοκρατίας στο Πήλιο είχε αναπτυχθεί ο θεσμός των κοινοτήτων σε μια εποχή που η χώρα ήταν τουρκοκρατούμενη, όμως υπήρχε μια μορφή αυτονομίας των κοινοτήτων και ανέπτυξαν τα γράμματα. Στην Ιστορική Δημόσια Βιβλιοθήκη Μηλεών,είχαν την ευκαιρία να δουν μοναδικά κειμήλια του Διαφωτισμού, ήταν πραγματικά “ψυχής άκος”, θεραπεία ψυχής αναζητώντας τα ίχνη του παρελθόντος.

Μολονότι οι περισσότεροι αρκετά μεγάλης ηλικίας και κάποιοι με κινητικά προβλήματα, επέμεναν και υπέμεναν τη μακρά περιήγηση στα μονοπάτια της ιστορίας των μαγευτικών Μηλεών και Βυζίτσας. Επιστολές του Άνθιμου Γαζή, ο Λόγιος Ερμής, η εγκυκλοπαίδεια των Ντιντερό και Ντ’ Αλαμπέρ, τα εποπτικά όργανα της Μηλιώτικης Σχολής, η σημαία της πηλιορειτικης Επανάστασης του 1821 πρόσφεραν ένα πλούσιο ταξίδι στο χθες” επισήμανε η κ. Παρασσά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος