Πιέζονται τα Νοσοκομεία σε Βόλο και Λάρισα – Έκκληση Κ. Αγοραστού για εμβολιασμό

Μεγάλη πίεση δέχονται τα Νοσοκομεία του Βόλου και της Λάρισας από το τελευταίο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό να απευθύνει έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν τονίζοντας ότι το εμβόλιο είναι το μοναδικό όπλο που υπάρχει.

Υπενθυμίζεται ότι η πορεία των κρουσμάτων στη Μαγνησία είναι ανοδική ενώ η τάση αυτή αντικατοπτρίζεται και στην τελευταία μέτρηση του ιικού φορτίου στα λύματα της πόλης που κρίνεται ανησυχητική.

«Επικοινώνησα με τον υπουργό Υγείας για να μπορέσουν να υπάρξουν συμβάσεις με  ιδιωτικές κλίνες γιατί την εξυπηρέτηση των ασθενών. Την περασμένη εβδομάδα επικοινώνησα με τα Νοσοκομεία για να έχουν ένα plan B καθώς βλέπαμε ότι έρχεται το μεγάλο κύμα. Δέχεται μεγάλη πίεση στο σύστημα. Το μόνο εργαλείο που έχουμε είναι το εμβόλιο. Δεν πρόκειται για το αν μου αρέσει το εμβόλιο η όχι, αλλά να ζήσω.  Χάνονται ανθρώπινες ζωές, δημιουργείται πρόβλημα στην κοινωνία, στην οικονομία, παντού. Αυτό έχουμε και αυτό χρησιμοποιούμε. Ταυτόχρονα πρέπει να λαμβάνουμε μέτρα προφύλαξης. Μπορεί να κυκλοφορούμε ελεύθεροι αλλά τα μέτρα απαιτούνται». Επισημαίνεται ότι μπορεί να νοσήσουν  και όσοι εμβολιάστηκαν, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι τα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος