Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία: Το «δούλεμα» της Περιφέρειας προς τους πολίτες συνεχίζεται

Σε ανακοίνωσή της η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας επικρίνει τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας αλλά και την αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη για το γεγονός, ότι άργησαν να εφαρμόσουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τη μέτρηση οκτώ ειδών ρύπων και ότι έχουν αναφερθεί στην τοποθέτηση δύο νέων σταθμών που θα κάνουν αυτές τις μετρήσεις, πάνω από δέκα φορές στο παρελθόν και οι δύο μαζί.

Η ανακοίνωση

“Πέντε χρόνια τώρα κρατάει το σήριαλ Αγοραστού και Κολυνδρίνη, σχετικά με την εγκατάσταση νέων σταθμών μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης της πόλης του Βόλου. Με νέα χθεσινή ανακοίνωση του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός σπεύδει  να μας πληροφορήσει ότι υπέγραψε τη σύμβαση για την τοποθέτηση δύο σύγχρονων σταθμών μέτρησης ρύπων στον ατμοσφαιρικό αέρα της πόλης μας. Από  την  λεπτομερή αυτή αναφορά μαθαίνουμε ότι θα μετριούνται οι 8 ρύποι που προβλέπει η Ευρωπαϊκή νομοθεσία με την Οδηγία 2008/50/ΕΚ! Ομολογεί δηλαδή ότι μόλις τώρα, μετά 14 χρόνια θα εφαρμόσει την οδηγία της ΕΕ που βρίσκεται σε ισχύ  από το 2008! Αυτό έχει καταγγελθεί επανειλημμένα από την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας και πολίτες, χωρίς να συγκινηθεί η Δικαιοσύνη η οποία πολύ πρόθυμα πρόσφατα καταδίκασε το Στέλιο Λημνιό σε 15 μήνες φυλάκιση για το σπάσιμο μιας κλειδαριάς αξίας 50 ευρώ! Και αυτό παρόλο που έχει κατατεθεί και μήνυση 4 ενεργών πολιτών από το Νοέμβριο του 2020. Φαίνεται πως για τη δικαιοσύνη οι ευθύνες για την προστασία της υγείας των πολιτών είναι ήσσονος σημασίας από το σπάσιμο μιας κλειδαριάς ευτελούς αξίας.

Οι δηλώσεις του κ. Αγοραστού και της κ. Κολυνδρίνη συνεχίζονται επί πέντε χρόνια τώρα. Αυτό είχε δηλώσει η κ. Κολυνδρίνη και στις 04/09/2019. Ο κ. Αγοραστός στις 19/12/2019. Η κ. Κολυνδρίνη στις 24/01/2020. Ο κ. Αγοραστός στις 05/02/2020. Η κ. Κολυνδρίνη στις 12/02/2020. Ο κ. Αγοραστός στις 18/05/2020. Ο κ. Αγοραστός στις 08/09/2020. Ο κ. Αγοραστός στις 21/12/2020. Η κ. Κολυνδρίνη στις 28/12/2020. Και ξανά ο κ. Αγοραστός στις 15/02/2022 και στις 27/10/2022. Και ας μην μιλήσουμε για την έρευνα της ολφακτομετρίας, τα καπνόμετρα, την έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τις οσμές και ότι άλλο περιλαμβάνει το «δούλεμα» της Περιφέρειας Θεσσαλίας προς τους πολίτες του Βόλου που ζουν σε μια από τις χειρότερες ποιοτικά ατμόσφαιρες πόλεως της Ευρώπης, με μεγάλες επιπτώσεις στην υγεία τους, διαπιστωμένες από έγκυρες μελέτες Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και έγκριτων φορέων.

Αν κάτι έχει αλλάξει και τους πιέζει να εφαρμόσουν νομοθεσία που είχαν υποχρέωση να έχουν εφαρμόσει ήδη από το 2008, είναι η καταγγελία της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας (ΠΠΜ) προς τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θα προσθέσουμε όμως και κάτι ακόμα. Οι μετρήσεις που κάνουν οι σταθμοί μέτρησης δεν είναι απολύτως αξιόπιστες αν είναι εγκαταστημένοι σε ταράτσες κτιρίων και όχι εκεί που κινείται και αναπνέει ο πληθυσμός, δηλαδή στους δρόμους της πόλης του Βόλου”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος