Πέντε οι ενδιαφερόμενοι για την κατασκευή του νέου Δικαστικού μεγάρου στο Βόλο

Πέντε είναι οι ενδιαφερόμενοι για την κατασκευή του νέου Δικαστικού μεγάρου στο Βόλου σύμφωνα με το δήμο Βόλου, καθώς στις 30 Ιανουαρίου έληξε η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Ακολουθεί η αξιολόγηση των φακέλων από την αρμόδια επιτροπή (Α΄ φάση Διαγωνισμού).

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή εκφράζει την ικανοποίησή της σε σχετική ανακοίνωση και συγχαίρει την κυβέρνηση και “όλους όσοι ανταποκρινόμενοι στο αίτημα δεκαετιών της πόλης συνέβαλαν και συμβάλλουν στην υλοποίηση και αυτού του έργου.

Ο  Βόλος και η ευρύτερη περιοχή βρίσκονται ακόμη πιο κοντά στην απόκτηση ενός Δικαστικού Μεγάρου που διασφαλίζει την διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης σε σύγχρονες, ασφαλείς, λειτουργικές και αξιοπρεπείς συνθήκες και βάζει οριστικό τέλος  στην σημερινή τριτοκοσμική μορφή του, αναβαθμίζοντας  παράλληλα τη συνολική λειτουργία της πόλης.

Ο Βόλος με την παρούσα Δημοτική Αρχή συνεχίζει να κινείται στο μακρύ, επίπονο αλλά και δημιουργικό δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Σύντομο ιστορικό

Όπως έχει ανακοινωθεί, το έργο της ανέγερσης νέου Δικαστικού Μεγάρου πέρασε από Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ τον Μάρτιο του 2021 και τροποποιήθηκε τον Ιούνιο του 2022.

Τον Νοέμβριο του 2022, προκηρύχθηκε ο σχετικός διαγωνισμός.

Τη Δευτέρα 30/01/2023, έληξε η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο και  υπεβλήθησαν 5 Φάκελοι Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, αποδεικνύοντας έντονο ενδιαφέρον για την υλοποίηση του έργου.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των φακέλων από την αρμόδια επιτροπή (Α΄ φάση Διαγωνισμού).

Υπενθυμίζεται πως το έργο «Ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων Λαμίας, Βόλου και νέας Πτέρυγας Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας, Ανακατασκευή υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου Τρικάλων, Συντήρηση και Διαχείριση αυτών μέσω ΣΔΙΤ» εντάχθηκε τον Οκτώβριο του 2022 στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Δικαιοσύνης 2021-2025, με συνολικό προϋπολογισμό 48.320.872,00 ευρώ“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος