Πατσιαντάς “εγκαλεί” Μουλά στη νομιμότητα

Να συμμορφωθεί με τις διατάξεις του νόμου αλλά και τον Κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου, καλεί τον πρόεδρο του Δ.Σ. Βόλου, Γιώργο Μουλά, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργαρίτης Πατσιαντάς. Αφορμή η ειδική συνεδρίαση που συγκαλεί ο κ. Μουλάς την ερχόμενη Δευτέρα στις 11 το πρωί για να συζητηθεί το θέμα της καύσης απορριμμάτων όπως ζητήθηκε από 17 συμβούλους του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου όμως προσθέτει και άλλο θέμα συζήτησης, αυτό των ρυθμίσεων στην Καραμπατζάκη. Ο κ. Πατσιαντάς κατηγορεί τον κ. Μουλά για παρελκυστική τακτική ενώ του υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το νόμο οι συνεδριάσει των δημοτικών συμβουλίων πραγματοποιούνται απογευμα και βράδυ, πλην εξαιρέσεων.

Ο κ. Πατασιαντάς ειδικότερα αναφέρει: “Σύμφωνα με το άρθρο 67 παρ. 2 ν. 3852/2010 και το άρθρο 3 του Κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου (Υ.Α. Εσωτερικών με αριθ. πρωτ. 16852/6-4-2011), ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, οφείλει να συγκαλέσει συνεδρίαση με μοναδικά θέματα ημερήσιας διάταξης αυτά αναφέρονται στην από 14-11-2017 και με αριθ. πρωτ. 102063/15-11-2017 αίτηση των δεκαεπτά (17) δημοτικών συμβούλων. Δεν μπορεί να προσθέσει άλλο ή άλλα θέματα στην ημερήσια διάταξη. Τον καλώ να συμμορφωθεί με τις παραπάνω διατάξεις του νόμου και με έγκαιρη επιστολή του προς τους δημοτικούς συμβούλους να αποσύρει το 1ο θέμα που μη νόμιμα και παρελκυστικά περιέλαβε στην ημερήσια διάταξη της σημερινής πρόσκλησής του, ώστε η συνεδρίαση της προσεχούς Δευτέρας να αφορά μόνο στα θέματα της πιο πάνω αίτησης των δεκαεπτά δημοτικών συμβούλων: α) την αδειοδότηση της ΑΓΕΤ Ηρακλής για χρήση ως καύσιμων υλικών αποβλήτων από συσκευασίες (χαρτί, χαρτόνι, πλαστικό-RDF), λυματολάσπης, λάσπης απομελάνωσης από την ανακύκλωση χαρτιού και άλλων υλικών που πιθανώς να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών του Δήμου Βόλου και β) την αναθεώρηση της απόφασης του Δήμου Βόλου για δημιουργία μονάδας παραγωγής SRF στον ΧΥΤΑ του Δήμου Βόλου.

Υπενθυμίζω στον πρόεδρο ότι σύμφωνα με το νόμο «Οι συνεδριάσεις του ∆ηµοτικού Συµβουλίου διεξάγονται, εκτός εξαιρέσεων, κατά τις απογευµατινές έως βραδινές ώρες». Γιατί απέφυγε να αιτιολογήσει ποιά είναι η «εξαίρεση» που επέβαλε τη διεξαγωγή της συνεδρίασης στις 11 το πρωϊ την προσεχή Δευτέρα; Toν καλώ να προβεί έγκαιρα σε αλλαγή της ώρας έναρξης της συνεδρίασης και να την ορίσει μετά τις 3 το απόγευμα, ώστε να μπορέσουν να είναι παρόντες σ’αυτή όλοι οι αιτούντες δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και οι ενδιαφερόμενοι πολίτες”.

Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου: Ο νέος εμπαιγμός της Δημοτικής Αρχής

Μετά από δύο απανωτές και επεισοδιακές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, ύστερα από δύο άδικες συλλήψεις μελών της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών επειδή ζήτησαν το λόγο και κατόπιν μίας αξιομνημόνευτης αφύπνισης και ενεργοποίησης των πολιτών του Βόλου που διεκδίκησαν το βασικό τους δικαίωμα για έκφραση γνώμης, η Δημοτική Αρχή Βόλου υποχώρησε και δήλωσε ότι θα συγκληθεί Δημοτικό Συμβούλιο με κύρια θέματα:
Την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ
Την αναθεώρηση της απόφασης του Δήμου Βόλου για δημιουργία μονάδας παραγωγής SRF στον ΧΥΤΑ του Δήμου Βόλου.

Βέβαια κανείς δεν πίστεψε στα λεγόμενα της Δημοτικής Αρχής ότι ενδιαφέρεται για το σημαντικό θέμα της αέριας ρύπανσης στην πόλη μας και ειδικά για την καύση σκουπιδιών. Ως επιτροπή πολιτών ήμασταν βέβαιοι ότι θα υπάρξει προσπάθεια απαξίωσης. Και ιδού.
To Δημοτικό Συμβούλιο για αυτά τα σημαντικά θέματα ορίστηκε για τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στις 11:00 το πρωί, που οι περισσότεροι θα είμαστε στις εργασίες μας! Αν είναι δυνατόν. Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο.
Τη δημοκρατία και το διάλογο καταλαβαίνουμε ότι τη γράφετε στα παλαιότερα υποδήματά σας. Ξεκινάμε να αντιλαμβανόμαστε τι παίζεται πίσω από την πλάτη μας και τι έχετε συμφωνήσει με την ΑΓΕΤ. Οι πολίτες όμως δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια. Τα κέρδη σας δεν είναι πάνω από την υγεία μας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος