Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Α. Ανδρουλιδάκη: “Μνήμες Κατοχής – Ανοιχτές πληγές στο χρόνο”

Η Ημέρα Ολοκαυτώματος της Νέας Αγχιάλου από τους Ιταλούς, στις 27 Απριλίου 1943, τιμήθηκε σε ανοικτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το απόγευμα της Τετάρτης 27 Απριλίου στο Δράγνειο Δημαρχιακό Μέγαρο Ν. Αγχιάλου του Δήμου Βόλου.

Περιλάμβανε την παρουσίαση του βιβλίου: “Μνήμες Κατοχής – Ανοιχτές πληγές στο χρόνο”, του δημοσιογράφου – ποιητή, Ανδρέα Ανδρουλιδάκη, με παράλληλη έκθεση φωτογραφίας από τα Μαρτυρικά Χωριά της Ελλάδας του Ιδρύματος, “Δεν Λησμονώ – Γεωργίου Α. Καραμάνου”.

Για την Ημέρα Μνήμης και το συγγραφικό πόνημα μίλησε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Βόλου, φιλόλογος, μέλος του Δ.Σ. του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδας, Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, ενώ ιστορική αναφορά – περιήγηση με αφορμή τα Μαρτυρικά Χωριά σε πρόσωπα και γεγονότα που σημάδεψαν την εποχή πραγματοποίησε ο Δρ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ιατρός, Αντιπρόεδρος του Ομίλου Animus, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας, Ιωάννης Νταβέλης, με καταληκτική παρουσίαση του ίδιου του συγγραφέα, Ανδρέα Ανδρουλιδάκη.

Ο Δήμος Βόλου δια της Αντιδημάρχου Τουρισμού, τίμησε τους ομιλητές, τον συγγραφέα και τον Γεώργιο Καραμάνο με την επίδοση αναμνηστικών δώρων με το σύμβολο της πόλης, την Αργώ. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση του συγγραφέα – ποιητή Ανδρέα Ανδρουλιδάκη και των ομιλητών Γεωργίας Μποντού – Τοκαλή και του Ιωάννη Νταβέλη, να συνεχίσουν ενεργά την προώθηση και διάδοση του μηνύματος “Δεν λησμονώ” για την ιστορική μνήμη και τη μνήμη όσων βάναυσα και άδικα έχασαν τη ζωή τους στο όνομα της ελευθερίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος