Παρουσίαση βιβλίου “Καρχαρίες και Ελέφαντες” της Ελένης Οικονόμου

Η Ελένη Οικονόμου υπογράφει το πρώτο της βιβλίο “Καρχαρίες και Ελέφαντες” στις Εκδόσεις Οδός Πανός, αύριο Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στο περίπτερο των εκδόσεων 30-32 στο Ζάππειο από τις 20:00-22:00.

Παρουσίαση βιβλίου “Καρχαρίες και Ελέφαντες” της Ελένης Οικονόμου

Η Ελένη Οικονόμου είναι Βολιώτισσα και ολοκληρώνει τις σπουδές της στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Βόλου ανέφερε ότι γράφει από το Γυμνάσιο, κυρίως ποίηση ενώ πολλά από τα ποιήματά της έχουν μεταφραστεί και σε άλλες γλώσσες αλλά διαβάζει από μικρή λογοτεχνία και αποφάσισε, εμπνεόμενη από το θέμα, να γράψει το συγκεκριμένο μυθιστόρημα. “Η γραφή είναι ο τρόπος για να εκφράζομαι και να πραγματεύομαι συναισθήματα και καταστάσεις. Δεν σταματώ ποτέ να γράφω” επισημαίνει. Θα ήθελε δε το επόμενο πόνημά της να είναι ένα θεατρικό έργο.

Παρουσίαση βιβλίου “Καρχαρίες και Ελέφαντες” της Ελένης Οικονόμου

Η υπόθεση του βιβλίου

Η Ιρλανδέζικη οικογένεια Τσέτκιν μεταναστεύει στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης το έτος 1906, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Με υπόβαθρο την Αμερική που βράζει και σκιρτάει από έντονες πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές, καθώς και τις ζοφερές συνθήκες εργασίας στο εργοστάσιο υφαντουργίας Triangle Waist, όπου θα εργαστούν η μητέρα Ρόζαρυ και τα δυο της παιδιά, ο Τζέρι και η Λουσίγια, για περίπου πέντε χρόνια, θα δούμε τα δύο αδέλφια να αλλάζουν, όσο οι ζωές τους θα διασταυρώνονται με ανθρώπους-καρχαρίες αλλά και μ’ ανθρώπους-ελέφαντες: τη μαρτυρική και τραγική Μάντι, την παθιασμένη και ονειροπόλα Κλάρα, την πιστή και καρτερική Λεότι, τον αδίστακτο και εκδικητικό Κάλαχαν, τον επιβλητικό Τόνι, την αδύναμη και πληγωμένη Ασούκα, τον ανέμελο και αστείο Βέρνερ… Ένας πολύ βαθύς έρωτας θα φέρει τα άνω κάτω στην ψυχή του Τζέρι, που δυσκολεύεται να βρει τον εαυτό του καθώς αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε τρυφερά συναισθήματα και το αυστηρό και σκληρό αντρικό πρότυπο από την πατρική φιγούρα, τον Ταμόζιους. Όσο για την εύθραυστη Λούσι, ενάντια στη θέληση του αδελφού της που πιστεύει πως τα παραμύθια είναι “μόνο για τα κορίτσια”, θα ζητήσει να ακούσει τελικά μονάχα μία ιστορία… (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Για το τι ενέπνευσε την Ελένη Οικονόμου να γράψει αυτό το βιβλίο αλλά και τις σκέψεις της γύρω από τα κοινωνικά θέματα της εποχής που πραγματεύεται το βιβλίο και πολλά άλλα, μπορείτε να ακούσετε στην συνέντευξή της στην ΕΡΤ Βόλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος