Παρουσίαση ψηφοδελτίου και προγραμματικών θέσεων του συνδυασμού “Συμμαχία για το Βόλο” με επικεφαλής τον Ν. Παπαπέτρο

Το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών στη δήμο Βόλου είναι πολύ μεγαλύτερο και έχει σχέση με την εφαρμογή ενός μοντέλου εξουσίας με πλήρη διείσδυση και έλεγχο της οικονομικής ζωής του τόπου και με άλλα χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, ή της διπλανής μας νότιας Ευρώπης. Γι’ αυτό και αφορά όλη τη χώρα και όλο το πολιτικό σύστημα, το οποίο οφείλει να τοποθετηθεί δημοσίως και να μην κρύβεται“, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Ν. Παπαπέτρος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης παρουσίαςης του ψηφοδελτίου αλλά και των προγραμματικών του θέσεων χθες στον κατάμεστο εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου ΞΕΝΙΑ στο Βόλο.

Επισήμανε ότι τα μέη του συνδυασμού είναι ικανότατα μέλη της τοπικής κοινωνίας «όλοι, με γνώση και θέληση προσφοράς, που δεν επιζητούν τίποτα από το Δήμο, παρά μόνον να αφιερώσουν το χρόνο τους και τη διάθεσή τους για αλλαγή σελίδας, για μία άλλη πρόταση, για ένα άλλο παράδειγμα. Και ένα άλλο ήθος και ύφος άσκησης της εξουσίας.

Όταν ξεκίνησε η προσπάθειά μας, αρχικώς υβριστήκαμε – και συνεχίζουμε – ακολούθως χαρακτηριστήκαμε ως πολιτικοί αγύρτες που εμπαίζουμε τους πολίτες του Βόλου, καθώς δεν πρόκειται να κατέλθουμε στις εκλογές, στη συνέχεια ότι δεν έχουμε την δυνατότητα να συγκεντρώσουμε τον αριθμό των υποψηφίων για σχηματισμό ψηφοδελτίου και, τέλος, ότι, όταν θα πλησιάζαμε προς τον Ιούλιο θα μας φορούσαν «φουρό» και θ’ αναχωρούσαμε. Μετά, ότι είμαστε «επιστήμονες του κώλου», «χασοδίκες», «καμιά πενηνταριά μαλάκες» κ.ο.κ. 

Παρουσίαση ψηφοδελτίου και προγραμματικών θέσεων του συνδυασμού “Συμμαχία για το Βόλο” με επικεφαλής τον Ν. Παπαπέτρο

Τελικά είμαστε εδώ, είμαστε πολλοί, έχουμε ικανότητες, έχουμε διάθεση και μπορούμε να διοικήσουμε το Δήμο. Γιατί, η επόμενη κατηγορία σε βάρος μας ήταν ότι δεν είχαμε προτάσεις και θέσεις και αναλωνόμασταν μόνον σε κριτική. Εμείς και πρόγραμμα φυσικά έχουμε και στη δημοσιότητα το έχουμε δώσει και από σήμερα μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα μας. Ένα πρόγραμμα 300 σημείων. Να επισημάνουμε βεβαίως ότι ένα πρόγραμμα δεν μπορεί να είναι πλήρες στις λεπτομέρειές του. Για παράδειγμα, έχουμε πρόταση για τον πολιτισμό, για τις εκδηλώσεις που σκοπεύουμε να διοργανώνουμε, αλλά στις οποίες προφανέστατα θα μπορούσαν να προστεθούν και άλλες, όπως π.χ. καλωσόρισμα φοιτητών στις αρχές του Σεπτέμβρη (ο Βόλος είναι μία φοιτητιούπολη), διοργάνωση rock festival στο χώρο που «σφάζονται» – συγγνώμη ψήνονται – αρνιά, στις Αλυκές δηλαδή κ.ο.κ. Πρόταση έχουμε για την κινητικότητα, στην οποία δεν θα δείτε ίσως τηνπρόβλεψη για τις δημόσιες τουαλέτες, τουαλέτες ΑΜΕΑ κλπ, απολύτως αναγκαίες για την πόλη μας. Έχουμε πρόταση για τα αδέσποτα, απ’ την οποίααπουσιάζει η λεπτομέρεια του χώρου ταφής αδεσπότων, αλλά και δεσποζόμενων ζώων. Έχουμε θέσεις για την πολιτική προστασία από καταστροφές, όπως πυρκαγιές και πλημμύρες, οι οποίες και βελτιώσεις επιδέχονται και περισσότερη ανάλυση. Αρκεί ν’ αναφέρουμε ότι το σχέδιο «Ιόλαος», το οποίο δεν είναι και το πλέον σύγχρονο, απαριθμεί περίπου 300 σελίδες. Στην πρότασή μας για τουριστική ανάπτυξη θα μπορούσε π.χ. να προστεθεί και η δημιουργία θεματικού πάρκου προσφυγικού Ελληνισμού.Αντιλαμβάνεστε ότι δεν ήταν δυνατόν να συμπεριληφθούν σε ένα προεκλογικό πρόγραμμα τόσες πολλές λεπτομέρειες. Ακόμη, θέτουμε σκέψεις για τα ζητήματα υγείας, όπως επίσης και για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου του Βόλου και την υποστήριξή του. Εννοείται φυσικά ότι στην σημερινή εκδήλωση δεν μπορούν αυτές οι θέσεις να παρουσιαστούν στην πλήρη λεπτομέρειά τους και επιδέχονται και συμπληρώσεις και βελτιώσεις. Και επειδή δεν μένουμε μόνο στα λόγια, για σήμερα είχαμε προγραμματίσει εθελοντική αιμοδοσία, η οποία δυστυχώς δεν κατέστη δυνατή, λόγω υποστελέχωσης του Νοσοκομείου και αδειών που είχαν δοθεί στο προσωπικό του. 

Παρουσίαση ψηφοδελτίου και προγραμματικών θέσεων του συνδυασμού “Συμμαχία για το Βόλο” με επικεφαλής τον Ν. Παπαπέτρο

Σε κάθε περίπτωση είμαστε «ανοιχτοί» στο διάλογο και με τα μέλη του συνδυασμού μας, αλλά και με τους άλλους συνδυασμούς, τους οποίους, για το καλό της πόλης, τους καλούμε σε δημόσια τοποθέτηση, αλλά και αντιπαράθεση με επιχειρήματα και με κανόνες. 

Παρουσιάζοντας τον συνδυασμό μας, θα θέλαμε να τονίσουμε τη διαφορετικότητά μας με τους άλλους συνδυασμούς, αλλά και μεταξύ των ιδίων των υποψηφίων μας. Με διαλεκτική όμως σύνθεση των απόψεών μας,κατορθώσαμε να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα διοίκησης του Δήμου, απολύτως πρωτοποριακό και ενωτικό.  

Δεν έχουμε την ίδια πολιτική αφετηρία, ούτε την ίδια πολιτική αντίληψη. Καλύπτουμε ο καθένας μας και από τη θέση του όλο το πολιτικό φάσμα. Στον συνδυασμό μας συμμετέχουν μέλη και δημοτικών παρατάξεων που διεκδίκησαν τη δημαρχία σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Θα ήθελα να κάνω ιδιαίτερη αναφορά και στην αξιωματική αντιπολίτευση της παρούσας δημοτικής περιόδου της κας Νάνσυ Καπούλα, και στον κο Ιάσονα Αποστολάκη, αλλά και στον κο Απόστολο Παπαδούλη. Επίσης, και στις προηγούμενες δημοτικές παρατάξεις του κου Πατσιαντά και του κου Μιτζικού,που αντιπαρατέθηκαν στην δημοτική αρχή και στον τρόπο που αυτή διοικεί τον Δήμο. 

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία αξίζει σε όλες τις συλλογικότητες, αλλά και δημοτικές ομάδες – παρατάξεις που πλαισιώνουν τον συνδυασμό μας, όπως τους «Ενεργούς Πολίτες» (του κου Βαξεβανόπουλου, της κας  Τζανετουλάκου,του κου Λημνιού, του κου Καΐρα κλπ), της δημοτικής παράταξης «Βόλου Κοινωνία» (του κου Μουτσινά, του κου Καλυβιώτη του κου Μαρμαρά, του κου Μαστρογιάννη, κ.ο.κ.), της δημοτικής ομάδας «Ο Βόλος η πόλη μας» (της κας Βιολέτας Καντόλα, του Δημητρίου Καντόλα, του κου Στέφανου Κάλλη κοκ.)

Τα μέλη του συνδυασμού μας διαφέρουν και ως προς την ηλικία. Οι υποψήφιοί μας ξεκινούν από την ηλικία των 22 ετών και φτάνουν έως 70 και ίσως παραπάνω. Διαφέρουν επίσης και ως προς το μορφωτικό επίπεδο, καθώς συμπεριλαμβάνονται στον συνδυασμό μας από καθηγητές Πανεπιστημίου μέχρι απόφοιτους Δημοτικού. Συμμετέχουν όμως όλοι απολύτως ισότιμα και χωρίς κανένα πρόβλημα. 

Παρουσίαση ψηφοδελτίου και προγραμματικών θέσεων του συνδυασμού “Συμμαχία για το Βόλο” με επικεφαλής τον Ν. Παπαπέτρο

Διαφέρουν ως προς τα επαγγέλματα τα οποία ασκούν. Τον συνδυασμό μας πλαισιώνουν εργάτες, αγρότες, ιδιωτικοί υπάλληλοι, επιχειρηματίες, έμποροι, εργαζόμενοι στην εστίαση, στον τουρισμό, εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δημόσιοι υπάλληλοι, γεωπόνοι, κτηνίατροι, χημικοί, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί,οικονομολόγοι, λογιστές, δημοσιογράφοι, κλπ. Και όλοι με ίση συμμετοχή και προσφορά. 

Παρουσίαση ψηφοδελτίου και προγραμματικών θέσεων του συνδυασμού “Συμμαχία για το Βόλο” με επικεφαλής τον Ν. Παπαπέτρο

Ο συνδυασμός μας δεν κάνει ουδεμία διάκριση ανδρών και γυναικών, γιατί θεωρεί ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά στις ικανότητες ανάμεσα στα φύλα. Η διαφορά φύλου είναι η γοητεία της ζωής και ο σεβασμός της. Και αυτήν ακριβώς στηρίζουμε. 

Το ψηφοδέλτιό μας απαρτίζουν : 

• Πολίτες της πόλης. 

• Εργαζόμενοι της πόλης. 

• Επιστήμονες της πόλης. 

• Νέοι και νέες της πόλης. 

• Εκπρόσωποι των δύο ομάδων, των μοναδικών της πόλης. 

Δεν είμαστε οι προνομιούχοι της πόλης, αλλά η αυθεντική λαϊκή έκφραση της τοπικής κοινωνίας. Είμαστε οι εργαζόμενοι της πόλης, που η όποια προκοπή του καθενός μας δεν στηρίχθηκε σε κληρονομιά επιχειρήσεων ή πλούτου, αλλά σε δική μας αποκλειστική προσπάθεια. 

Μας ενώνει όλους ο κοινός μας στόχος, που είναι το όραμά μας, για μία άλλη, καλύτερη πόλη. Που θα διατηρήσει ό,τι θετικό προσέφεραν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές – και η απερχόμενη – και θα το εξελίξει. Μία πόλη στην οποία θα προγραμματίζουμε και θα εκτελούμε πραγματικά και οραματικά έργα υποδομής και πνοής, που δεν εξαντλούνται μόνον στους «κόμβους» (που ορθώς έγιναν) . Μία πόλη με ανάπτυξη, με παιδεία, με πολιτισμό, με διαφάνεια στη διαχείριση των δημοτικών υποθέσεων, με ορθό και κόσμιο λόγο. 

Μία πόλη «πρώτη στα γρόσια και στα γράμματα». 

Ευχαριστώ προσωπικά όλους τους υποψηφίους που συμμετέχουν στον συνδυασμό μας, αλλά και αυτούς ακόμη που, ενώ ήθελαν και εκδήλωσαν την πρόθεσή τους, απετράπησαν στη συνέχεια με τρόπο που δεν θα ήθελα αυτήν την στιγμή να σχολιάσω. Δεσμεύομαι όμως, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στο πρόσωπό τους, να γνωστοποιήσω κάποια στιγμή τα ονόματά τους, αλλά κυρίως να δημοσιοποιήσω τους τρόπους και τα πρόσωπα αυτών που τους απέτρεψαν να συμμετάσχουν»

Στην εκδήλωση που έκλεισε με βεγγαλικά, παρέστησαν ο βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξ. Μεικόπουλος, ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, οι πρώην υφυπουργοί Κατερίνα Παπανάτσιου και Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η πρώην βουλευτής Ροδούλα Ζήση, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, οι πρώην Δήμαρχοι Δημ. Πιτσιώρης, Π. Μαβίδης, Β. Κοντορίζος, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δήμου Βόλου Ιάσονας Αποστολάκης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρ. Στρατηγόπουλος και πλήθος κόσμου.

Οι υποψήφιοι για το δήμο Βόλου

Το ψηφοδέλτιο των δημοτικών ενοτήτων

Παρακολουθείστε εδώ όλη την εκδήλωση

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος