Παρέμβαση στην πύλη του Παυσίλυπου για την Παγκόσμια Ημέρα αγώνα των Γυναικών

Το “Δίκτυο αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας – Για υγεία, ζωή και ελευθερία” σήμερα το μεσημέρι στην πύλη του πάρκου Παυσίλυπου προχώρησε σε παρέμβαση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας.

Αναρτήθηκαν πανό ενώ στους διερχόμενους μοιράζονταν ενημερωτικό φυλλάδιο. Κείμενο αναγνώστηκε με μικρόφωνο στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρονταν: “Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και ενώ κράτος και κυβέρνηση έχουν καταδικάσει εκατομμύρια ανθρώπους, στο θάνατο, τη φτώχεια και την πείνα, έρχονται στο φως περιστατικά και συμπεριφορές βίας και παρενόχλησης ειδικά απέναντι σε γυναίκες και παιδιά. Οι άνθρωποι που υπέστησαν αυτές τις συμπεριφορές βρίσκουν το θάρρος να τις καταγγείλουν, κατορθώνουν να ακουστεί η φωνή τους αποτελώντας παραδείγματα γενναιότητας και συμβάλλουν καθοριστικά με τη στάση τους αυτή ώστε να αναδειχτεί η πραγματική διάσταση και η τεράστια έκταση του ζητήματος, ανοίγουν τον δρόμο ώστε να σπάσει η σιωπή και ο φόβος”

.
Παρέμβαση στην πύλη του Παυσίλυπου για την Παγκόσμια Ημέρα αγώνα των Γυναικών

Όπως ανέφερε το κείμενο: “Δεν παραβλέπουμε όμως, πως την ίδια στιγμή που πολλές γυναίκες φιλοξενούνται στα δελτία ειδήσεων για να καταγγείλουν τους κακοποιητές τους στους χώρους εργασίας τους, χιλιάδες μετανάστριες βιάζονται έγκλειστες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στα αστυνομικά κρατητήρια (βλέπε καταγγελίες για βιασμούς στην Πέτρου Ράλλη), χιλιάδες γυναίκες βιώνουν ενδοοικογενειακή βία, χιλιάδες εργαζόμενες υπομένουν κακοποιητικές συμπεριφορές για να μην χάσουν την δουλειά τους από την οποία εξαρτώνται για να ζήσουν”.

Παρέμβαση στην πύλη του Παυσίλυπου για την Παγκόσμια Ημέρα αγώνα των Γυναικών

Παράλληλα, μεταξύ άλλων, αναφορά έγινε στην “προσπάθεια άλωσης όλων των κατακτήσεων των γυναικείων αγώνων, στην εργασιακή επισφάλεια, στην τηλεεργασία”, η οποία, όπως ειπώθηκε, “ενοποίησε το χώρο του σπιτιού με αυτόν της δουλειάς διαμορφώνοντας μια συνθήκη διαρκούς καταπίεσης”.

Παρέμβαση στην πύλη του Παυσίλυπου για την Παγκόσμια Ημέρα αγώνα των ΓυναικώνΝα σημειωθεί ότι στο χώρο συγκεντρώνονταν και είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς. Ισχυρή αλλά διακριτική ήταν η παρουσία της Αστυνομίας. Ωστόσο όπως τόνιζαν οι συγκεντρωθέντες λίγο νωρίτερα της παρέμβασης ζητούσαν από πολίτες να απομακρυνθούν για να μην υπάρχει συνωστισμός στην πλατεία Παυσίλυπου λόγω covid, κάτι που εμπόδισε κόσμο να παραστεί στην παρέμβαση και να φέρει είδη πρώτης ανάγκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος