Παρέμβαση Πλεύρη ζητάει ο Π. Κουτσάφτης για το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς

Την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Υγείας κ. Αθαν. Πλεύρη για την στελέχωση και ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς, ζητάει με επιστολή προς τον Υπουργό ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης.

Η επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε και στους Βουλευτές Μαγνησίας και το Διοικητή 5ης ΥΠΕ Φ. Σερέτη, αναφέρει:

“Απευθυνόμαστε για μια ακόμη φορά στο Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να ζητήσουμε την παρέμβασή σας στην άμεση αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν στην υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς. 
Το πρόσφατο αλλά όχι μοναδικό περιστατικό με τη μεταφορά τραυματία σε καρότσα αγροτικού οχήματος από τη Ζαγορά προς τον Βόλο καθώς ήταν κενή η βάρδια οδηγού ασθενοφόρου του Κ.Υ. Ζαγοράς, (υπηρετούν 3 οδηγοί αντί των 5 προβλεπόμενων), προκάλεσε εύλογα τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας για το επίπεδο των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή, ζητώντας το αυτονόητο, την εύρυθμη λειτουργία της συγκεκριμένης δομής υγείας.
Παράλληλα, εντείνει τους προβληματισμούς, την ανασφάλεια και τις αγωνίες ακόμη και για την απώλεια ανθρώπινων ζωών σε μια ορεινή περιοχή, με μεγάλο τουριστικό πληθυσμό, σε απόσταση 45 χλμ. από το Νοσοκομείο Βόλου, με ιδιαίτερα γεωλογικά ανάγλυφα και τοποκλιματικές συνθήκες, δυσχερέστερες διακομιδές κ.α.
Κύριε Υπουργέ,
Η τραγική υποστελέχωση και υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς, δεν επιτρέπεται να συνεχιστεί και για λόγους ισονομίας σε χιλιάδες μόνιμους κατοίκους που κρατούν κάτω από δυσχερείς συνθήκες, ζωντανή την περιφέρεια, προσφέροντας στην αγροτική οικονομία και αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν με συγκριτικά πλεονεκτήματα.
Πληροφορηθήκαμε ότι από τις 17 Μαρτίου 2022 βρίσκονται στις Υπηρεσίες της 5ης ΥΠΕ στη Λάρισα αξιολογημένες αιτήσεις τριών επικουρικών οδηγών ασθενοφόρων, όταν στο ΚΥ Ζαγοράς το ασθενοφόρο ακινητοποιείται πολλές ώρες λόγω έλλειψης οδηγών !!!
Για την εύρυθμη λειτουργία του ΚΥ απαιτούνται επίσης 1 παιδίατρος, 3 ιατροί γενικής ιατρικής, 1 οδοντίατρος και 2 Διοικητικοί υπάλληλοι.

Παρέμβαση Πλεύρη ζητάει ο Π. Κουτσάφτης για το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς
Πρόσφατες πολιτικές παρεμβάσεις ανέδειξαν την προοπτική δημιουργίας σταθμού ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς για την ανάληψη συνολικά όλων των διακομιδών, πρακτική η οποία εφαρμόζεται σχεδόν με το ίδιο μοντέλο από το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας στα Κέντρα Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, όχι όμως στη Μαγνησία !
Εκτιμούμε ότι αναλογιζόμενος την αξία έστω και μιας ζωής η οποία θα διασωθεί από την πλήρη λειτουργικότητα του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς, ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας, με όποιες διαδικασίες και οδικό χάρτη επιλέξετε, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου, υποστηρίζοντας σημαντικά και διαχρονικά τη λειτουργία του ΚΥ και των υπόλοιπων δημόσιων δομών υγείας στον Δήμο μας, θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά σας, την εκδήλωση της οποίας αναμένουμε το συντομότερο δυνατό“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος