Ν. Χαυτούρας: Παρέμβαση εισαγγελέα για το θέμα των καρκινοπαθών

Παρέμβαση του εισαγγελέα ζητά ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείου Βόλου και Κ. Υγείας Μαγνησίας Ν. Χαυτούρας για την άρνηση εξυπηρέτησης νέων καρκινοπαθών ασθενών στο Νοσοκομείο του Βόλου και τη “σπίλωση ογκολόγου γιατρού του Νοσοκομείου για υπέρμετρη φαρμακευτική δαπάνη τόσο από το υπουργείο, όσο και από το διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου”. Ο κ. Χαυτούρας μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ανέφερε επίσης ότι μεθαύριο Τετάρτη, στις 12:30 θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από την Ένωση, παρουσία εκπροσώπου της Ομοσπονδίας τους.
Επιπλέον επισήμανε ότι η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας που προσπαθεί να δικαιολογήσει γιατί δεν γίνονται δεκτοί νέοι καρκινοπαθείς ασθενείς κάνει λόγο για αυξημένες φαρμακευτικές δαπάνες συγκριτικά με το Νοσοκομείο της Λάρισας χωρίς να έχει λάβει υπόψη της ούτε επιδημιολογικούς παράγοντες, ούτε τα είδη καρκίνου και τη φαρμακευτική αγωγή που απαιτείται και πολλά άλλα. “Ας έκαναν πρώτα την έρευνα, την ΕΔΕ, να ανακοινώσουν αποτελέσματα και στη συνέχεια να προχωρήσουν σε καταγγελίες εναντίον ενός συναδέλφου που έχει δώσει τη ζωή του για να βοηθήσει τους καρκινοπαθείς. Αυτό είναι ανήθικο και προκλητικό και περιμένουμε να ανακαλέσει ο αναπληρωτής υπουργός Π. Πολάκης”. Επιπλέον ανέφερε ότι την Παρασκευή το πρωί ο διοικητής του Νοσοκομείου Ματθαίος Δραμητινός έστειλε έγγραφο τον κ. Ρήγα ζητώντας του να δικαιολογήσει τις αυξημένες φαρμακευτικές δαπάνες.

Επίσης διευκρίνισε ότι στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης θα παραστεί και εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας των Γιατρών ενώ θα εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση.
“Καλό θα ήταν να παρέμβει ο εισαγγελέας γιατί έχει έχει προκληθεί μεγάλη ανησυχία μεταξύ των ασθενών αλλά και των γιατρών. Ο γιατρός είναι ο άνθρωπος που είναι κοντά στην ασθενή και του δίνει ελπίδα και δεν μπορεί κανείς να τον διασύρει με αυτό τον τρόπο” επισήμανε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος