Παράσταση διαμαρτυρίας υγειονομικών κατά την έλευση της Μ. Γκάγκα

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν σήμερα οι υγειονομικοί στην πύλη του Νοσοκομείου Καρδίτσας και ανέμεναν την έλευση της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κ. Μίνας Γκάγκα.

Νωρίτερα μιλώντας ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Καρδίτσας και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας κ. Έκτορας Γάζος επισήμενε, ότι το νοσοκομείο Καρδίτσας βρίσκεται υπό κατάρρευση με ασθενείς να περιμένουν εδώ και μέρες ένα κρεβάτι ΜΕΘ διασωληνωμένοι σε χώρους που δεν είναι κατάλληλοι.
Παράσταση διαμαρτυρίας υγειονομικών κατά την έλευση της Μ. Γκάγκα

“Το νοσοκομείο της Καρδίτσας” τόνισε ο κ. Γάζος “μέσα σε μια νύχτα γίνεται νοσοκομείο μίας ασθένειας, όταν η κυβέρνηση είχε δύο χρόνια για να προετοιμάσει το σύστημα υγείας. Αντί αυτού, το μόνο που έκανε”, συνέχισε, “είναι να απολύσει υγειονομικούς ή να τους βγάλει σε αναστολή εργασίας, ενώ δεν έχουν ακόμα ανανεωθεί οι συμβάσεις χιλιάδων σε όλη την Ελλάδα και πολλών δεκάδων στο ν. Καρδίτσας, συμβασιούχων”.

Παράσταση διαμαρτυρίας υγειονομικών κατά την έλευση της Μ. Γκάγκα“Κινδυνεύουν κλινικές στο νοσοκομείο Καρδίτσας”, είπε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, “δε θα μπορούν να λειτουργούν ομαλά και να καλύψουν τις εφημερίες όλου του μήνα, όπως συμβαίνει ήδη με το μικροβιολογικό και το αιματολογικό, με γιατρούς να έρχονται ακόμα και από την Θήβα. Κινδυνεύουν ακόμα η γυναικολογική κλινική, που μαζί με την ΩΡΛ μεταφέρονται σε άλλο χώρο για να λειτουργήσουν απλές κλίνες covid”.
Αν δεν υπάρξουν μέτρα και άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ με προσλήψεις, το 4ο κύμα της πανδημίας θα είναι το φονικότερο.

Nα σημειωθεί ότι ήδη δύο ασθενείς με covid έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια της αναμονής μιας κλίνης ΜΕΘ. Κλίνη ΜΕΘ αναζητά εδώ και 36 ώρες ακόμη ένας ασθενής. Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν και υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος