Παράσταση διαμαρτυρίας των αγροτών στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς

Σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων Ζαγοράς και Πουρίου πραγματοποιήθηκε στο Πουρί, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τις καταστροφές που έχουν προκληθεί λόγω των έντονων και καταστροφικών καιρικών φαινομένων που σημειώθηκαν στην περιοχή και που αφορούν στην κατεστραμμένη αγροτική οδοποιία, στο οδικό δίκτυο, την άρδευση και ύδρευση, αλλά και συνολικότερα τα αγροτικά θέματα.

Η σύσκεψη κατέληξε στην απόφαση της  παράστασης διαμαρτυρίας την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα στο δημαρχείο της Ζαγοράς και θα δώσουν το ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο.
Όπως αναφέρουν οι εγρότες στο ψήφισμά τους: “Ένα ακόμη καλοκαίρι ερχόμαστε αντιμέτωποι με την κατεστραμμένη επαρχιακή οδό, την διαλυμένη αγροτική οδοποιία. Ενώ οι καλλιεργητικές εργασίες έχουν φουντώσει, το οδικό δίκτυο είναι διαλυμένο με πολλά έργα να είναι μισά και όσα έγιναν είναι μπαλώματα και τσαπατσουλιές. Οι αγροτικοί δρόμοι επίσης κατεστραμμένοι με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν την καλλιεργητική φροντίδα και να δημιουργούνται ζημιές στα αυτοκίνητα μας επίσης κανένα έργο δεν έχει ολοκληρωθεί στο σύστημα άρδευσης, άρχισαν οι διακοπές νερού ύδρευσης”.

Παράσταση διαμαρτυρίας των αγροτών στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς

“… Ταυτόχρονα το πετρέλαιο έχει φτάσει 2,08 και η βενζίνη 2,45 με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να καλλιεργήσουμε και να κινδυνεύουμε να ξεκληριστούμε καθώς τα έσοδά μας είναι μικρότερα από το κόστος παραγωγής… Τα λιπάσματα έχουν την διπλάσια τιμή από την περσινή χρονιά, η ρήτρα αναπροσαρμογής έχει φτάσει το ρεύμα στον ουρανό.Έχουμε και το χρόνειο πρόβλημα με τον ΕΛΓΑ που δεν μας αποζημιώνει στο 100%, δίνει ψίχουλα και μετά από έναν χρόνο. Υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια από τις εξευτελιστικές αποζημιώσεις στα κάστανα και στα μήλα ενώ παραμένουν στον αέρα οι αγρότες που τα δέντρα τους καταστράφηκαν από τα ποντίκια καθώς ο ΕΛΓΑ δεν το έχει στον κανονισμό του παρολου που τα χωράφια των αγροτών ήταν ασφαλισμένα”.

Παράσταση διαμαρτυρίας των αγροτών στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς

Οι αγρότες διεκδικούν:
Άμεση επισκευή και συντήρηση του οδικού δικτύου και της αγροτικής οδοποιίας που είναι σε μαύρα χάλια.
Άμεση αναβάθμιση και συντήρηση του απαρχαιωμένου συστήματος άρδευσης.
Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές στην λαϊκή κατανάλωση.
Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητα καύσιμα, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των λιπασμάτων, φαρμάκων και δέντρων. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια και σε βασικά είδη κατανάλωσης για την ικανοποίηση αναγκών της αγροτικής οικογένειας.
Αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να γίνει δημόσιος και κρατικός φορέας και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

Παράσταση διαμαρτυρίας των αγροτών στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος