Παράσταση διαμαρτυρίας με αίτημα στελεχωμένες δομές για την προστασία των παιδιών

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα στις 11 π.μ. ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών έξω από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, για περισσότερες στελεχωμένες δομές για την προστασία των παιδιών.

Μοίρασαν έντυπο υλικό στους πολίτες που προσέρχονταν στο συγκεκριμένο Τμήμα αλλά και στους περαστικούς ενώ είχαν απλώσει πανό και φορούσαν πικέτες που έγραφαν «Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει τότε υπάρχει ελπίδα.

Παράσταση διαμαρτυρίας με αίτημα στελεχωμένες δομές για την προστασία των παιδιών

Όπως τόνισαν η πρόεδρος του Συλλόγου, Ρίτσα Κωτή, αλλά και η αντιπρόεδρος, Λίλα Πέτρου, η παρέμβαση διαμαρτυρίας έγινε για όλα αυτά που αποκαλύπτονται ότι συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην Κιβωτό του κόσμου και ζητούν κρατικές δομές που θα είναι στελεχωμένες με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων για τα παιδιά και τις γυναίκες. «Αυτό που ζητούμε είναι ένας πανελλαδικός φορέας ο οποίος θα έχει την ευθύνη για όλες αυτές τις δομές και ο οποίος θα περιλαμβάνει και τις αρμοδιότητες για τις υιοθεσίες και τις αναδοχές. Δεν είναι δυνατόν παιδιά να αλλάζουν πέντε και 10 οικογένειες μέχρι να καταλήξουν στην οικογένεια που θα τα υιοθετήσει», τόνισε η κ. Πέτρου.

Παράσταση διαμαρτυρίας με αίτημα στελεχωμένες δομές για την προστασία των παιδιών

Στην ανακοίνωση που μοίραζαν στους πολίτες επισήμαναν μεταξύ άλλων ότι τα παιδιά τη σημερινή εποχή με την κυβερνητική πολιτική που έχει φτωχοποιήσει μεγάλη μερίδα πληθυσμού, αντιμετωπίζουν «ανείπωτους κινδύνους. Τα φρικιαστικά εγκλήματα του τελευταίου διαστήματος  αναδεικνύουν ότι τα παιδιά είναι τα πρώτα θύματα της πολιτικής, της εμπορευματοποίησης των πάντων, της αποσάθρωσης των κοινωνικών υπηρεσιών, του τσακίσματος των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων. Τα παιδιά θα κινδυνεύσουν ακόμα περισσότερο αν δεν ορθώσουμε τοίχο προστασίας ενάντια στην  ενεργειακή φτώχεια, την ακρίβεια και τον πόλεμο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Ανάπτυξη δικτύου κρατικών δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών (για την πρόληψη, την στήριξη των παιδιών και των οικογενειών σ’ όλες τις πλευρές της ζωής, στη γειτονιά, στο σχολείο κλπ, των θυμάτων βίας και κακοποίησης) με μόνιμο προσωπικό όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων χωρίς επιχειρηματική δράση και εμπλοκή ΜΚΟ.
  • Στήριξη των δημόσιων δομών προστασίας του παιδιού και των κοινωνικών υπηρεσιών στήριξης της οικογένειας των δήμων και περιφερειών. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Να γίνουν άμεσα ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, νοσηλευτές) σε κάθε σχολείο.
  • Δωρεάν σχολικά γεύματα για όλα τα παιδιά χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς στα γενικά και ειδικά σχολεία
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις προνοιακές δομές όλων των ειδικοτήτων με βάση τις ανάγκες για να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ποιοτικές συνθήκες στήριξης και φροντίδας των παιδιών. Καμία απόλυση, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: Δημόσιο πανελλαδικό φορέα που θα έχει την αποκλειστική ευθύνη της προστασίας του παιδιού χωρίς οικογένεια, του κακοποιημένου παιδιού, του παιδιού σε επικίνδυνο οικογενειακό περιβάλλον. Στα πλαίσια αυτού του φορέα θα εντάσσεται αποκλειστικά η διαδικασία υιοθεσίας-αναδοχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος