Παράσταση διαμαρτυρίας αγροτών Μαγνησίας – Παρέδωσαν τα αιτήματά τους στην Αντιπεριφερειάρχη

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Μαγνησίας, τους οδήγησαν σήμερα σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας και στην κατάθεση υπομνήματος με τα αιτήματά τους στην Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Β . Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Παράσταση διαμαρτυρίας αγροτών Μαγνησίας – Παρέδωσαν τα αιτήματά τους στην Αντιπεριφερειάρχη

Κύριο αίτημα των κινητοποιημένων αγροτών η επισκευή και συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας, καθώς σε πολλές περιοχές του Νομού, σύμφωνα με τους αγρότες, είναι αδύνατη η πρόσβαση στα χωράφια και στα μαντριά τους, ισχυρισμός που προκάλεσε την αντίδραση της Δωροθέας Κολυνδρίνη, απαριθμώντας τις παρεμβάσεις και τα έργα που έχουν κατασκευαστεί από την πλευρά της Περιφέρειας στο οδικό δίκτυο.

Στην κινητοποίηση που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Μαγνησίας συμμετείχαν οι ΑΣ Ζαγοράς, Δράκειας, Ριζομύλου και Αϊδινίου, ενώ τη στήριξής του εξέφρασαν οι σύλλογοι αγροτών Νοτίου Πηλίου, Σκοπέλου και Αλμυρού-Σούρπης.

Παράσταση διαμαρτυρίας αγροτών Μαγνησίας – Παρέδωσαν τα αιτήματά τους στην Αντιπεριφερειάρχη

Τα αιτήματα της κινητοποίησης

-Να δοθούν άμεσες αποζημιώσεις στους αγρότες που επλήγησαν από την πρόσφατη χαλαζόπτωση.
-Επισκευή και συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας καθώς σε πολλές περιοχές του Νομού είναι αδύνατη η πρόσβαση στα χωράφια και τα μαντριά
-Να γίνουν όλα τα απαιτούμενα έργα άρδευσης, να ολοκληρωθεί η λιμνοδεξαμενή του Ξεριά, μικρά φράγματα όπου χρειάζεται για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα, να προχωρήσει η εκτροπή του Αχελώου.
-Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
-Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
– Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής. Παλεύουμε και διεκδικούμε ΕΛΓΑ που εκτός από τις ασφαλιστικές εισφορές αγροτών και κτηνοτρόφων θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους. Σε αυτό το πλαίσιο να προχωρήσει η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ
-Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος των παραγωγών των οποίων οι καλλιέργειες έχουν υποστεί ζημιά, καθώς είναι δεδομένο ότι η παραγωγή φέτος θα είναι μειωμένη και τα έσοδα τους λιγότερα.
-Επιδότηση των ζωοτροφών εδώ και τώρα, να δοθεί ενίσχυση στο κεφάλι ζώου, να αυξηθεί η τιμή των προϊόντων ώστε να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα στους κτηνοτρόφους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος