Παραμένουν ανεμβολίαστοι υγειονομικοί σε δομές Υγείας της Μαγνησίας

Εμμένουν να μην εμβολιάζονται εργαζόμενοι σε δημόσιες δομές υγείας του Βόλου και των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας, παρά το γεγονός ότι καταγράφονται θετικά περιστατικά και μεταξύ των ιδίων.

Τελευταίο δημοσιοποιημένο περιστατικό αυτός μιας νοσηλεύτριας στο Κέντρο Υγείας Βόλου που εντοπίστηκε θετική πρόσφατα, παραμένοντας η ίδια ανεμβολίαστη, ενώ απασχολείται στο Εμβολιαστικό Κέντρο. Σύμφωνα με πληροφορίες παρόμοια περιστατικά έχουν διαπιστωθεί και σε άλλα Κέντρα Υγείας του Νομού που λειτουργούν ως εμβολιαστικά κέντρα και όπου υπάρχει ακόμη ένα 30%-40%  τουλάχιστον του υγειονομικού προσωπικού που δεν έχει εμβολιαστεί.

Η διοίκηση του Κέντρου Υγείας Βόλου, (πρώην ΙΚΑ) σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, έλαβε τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής της διασποράς του ιού, ενώ ειδοποιήθηκαν οι συνάδελφοί της, αλλά και εμβολιασμένοι πολίτες που πέρασαν τα τελευταία 24ωρα από τη δομή, ώστε να βρίσκονται σε επιφυλακή σε περίπτωση που εμφανίσουν ύποπτα συμπτώματα. Σημειώνονται ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου και των Κ.Υ. της Μαγνησίας, Παύλο Μαλινδρέτο, όσο και με την ταμία του Συλλόγου Εργαζομένων στα Κ.Υ. του Νομού, Νέλυ Χονδρογιάννη, γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί, πλέον ελέγχονται με self test κάθε εβδομάδα και το δηλώνουν στην ανάλογη πλαταφόρμα, όπως όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου η κ. Χονδρογιάννη επισήμανε ότι τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ τηρούνται ευλαβικά. «Στο Κ.Υ. Αργαλαστής που λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο είχαμε εμβολιαστική κάλυψη της τάξης του 95% όμως δεν έλειψε περιστατικό νοσηλευτή/τριας που ασθένησε χωρίς να έχει ακόμη εμβολιαστεί. Και σε άλλα Κέντρα Υγείας ο σύλλογος κάνει αγώνα δρόμου για να πείσουμε τους συναδέλφους να κάνουν το εμβόλιο, και να μην υπάρχουν αντιδικίες μεταξύ των συναδέλφων λόγω του ότι κάποιοι αρνούνται να εμβολιαστούν».

Από την πλευρά του ο κ. Μαλινδρέτος τόνισε  ότι η άποψή του είναι ότι όλοι που φροντίζουν και περιθάλπτουν ανθρώπους σε ομάδα υψηλού κινδύνου, είναι αδιανόητο να μην έχουν εμβολιαστεί σε περίοδο πανδημίας. «Μου είναι αδιανόητο επαγγελματίας υγείας εν μέσω πανδημίας να μην έχει εμβολιαστεί, εκτός αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι υγείας που δεν μπορεί να κάνει το εμβόλιο», τόνισε. Στο Νοσοκομείο έχει αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό των εμβολιασθέντρων, γιατρών και νοσηλευτών, σε σχέση με την αρχή των εμβολιασμών, χωρίς όμως να φθάνει το 100%.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος