Παραιτήθηκε από πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου η Βίκυ Μήτρου

Επικρίσεις για την πολιτική που ασκείται μεταξύ άλλων στο λιμάνι του Βόλου και για τοξικές συμπεριφορές κάνει λόγο η μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΟΛΒ Βίκυ Μήτρου, που γνωστοποίησε σήμερα την παραίτησή της. Το ΤΑΙΠΕΔ στην τελευταία του συνεδρίαση είχε αποφασίσει να ζητηθεί η παραίτηση δύο μελών από το Δ.Σ. του ΟΛΒ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχε ζητηθεί και η παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου Σωκράτη Αναγνώστου, ο οποίος όμως μέχρι στιγμής δεν έχει παραιτηθεί.

Η δήλωση της κ. Μήτρου:

Μετά την πάροδο 2,5 ετών περίπου από την ανάληψη των καθηκόντων μου, ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, γνωστοποίησα σήμερα αρμοδίως την παραίτηση μου από την θέση αυτή, με άμεση ισχύ.

Η κοινωνική, πολιτική και επαγγελματική μου διαδρομή, ο αξιακός μου κώδικας και κυρίως η διαχρονική και ειλικρινής σχέση που έχω οικοδομήσει με τους πολίτες της περιοχής μας, δεν μου επιτρέπουν τη συνέχιση των καθηκόντων μου.

Οι πολλοί και εξόχως σοβαροί λόγοι που με οδήγησαν στην απόφαση μου αυτή, έγιναν αρμοδίως και εγκαίρως γνωστοί.

Στόχος μου ήταν να συμβάλλω με τις γνώσεις, την εμπειρία και τη διάθεση που διαθέτω, στην ανάπτυξη της περιοχής μας. Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, είναι ένας από αυτούς τους μοχλούς ανάπτυξης, ίσως και ο σημαντικότερος για την περιοχή.

Δυστυχώς, ως φαίνεται, δεν επικρατεί αυτή η λογική αλλά άλλες λογικές παντελώς ξένες προς όλα τα ανωτέρω. Λογικές που δεν συνάδουν με τις σύγχρονες αντιλήψεις, την εταιρική διακυβέρνηση, το πως διαμορφώνεται το τοπίο παγκοσμίως στις λιμενικές εγκαταστάσεις και εργασίες και πρωτίστως τα οφέλη άμεσα και έμμεσα για την τοπική κοινωνία.

Αντίθετα επικρατεί η αντίληψη μονοκρατορίας, όπως και τοξικές συμπεριφορές και γενικότερα ένα έρεβος το οποίο δημιουργεί εύλογες αμφιβολίες σε σχέση με το λιμάνι και κατ’ επέκταση τον Βόλο.

Όλοι κρινόμαστε για το ήθος μας, την εντιμότητα μας, την διάθεση μας για προσφορά στην τοπική κοινωνία. Έδωσα αγώνα στο διοικητικό συμβούλιο για να προασπιστώ αυτές μου τις αρχές. Σε θέματα αρχών, αξιών και εντιμότητας μου δεν υποχωρώ.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους του Οργανισμού για την αγαστή συνεργασία. Επίσης, όλους τους θεσμικούς φορείς της περιοχής μας με τους οποίους είχα την τιμή να συνεργαστώ για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Είναι προφανές πως ήμουν είμαι και θα είμαι πάντα στρατιώτης της παράταξής μας, χωρίς ποτέ να εξαρτώ την προσφορά μου σε αυτήν από αξιώματα, αργομισθίες και αλλά τυχερά.

Ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ για την παραίτηση Βίκυς Μήτρου

Φυσικά και όλα όσα ειπώθηκαν δια στόματος της Προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, για όσα συμβαίνουν στο λιμάνι,  δεν πέφτουν ως κεραυνός εν αιθρία στο πολιτικό σκηνικό που έχει δημιουργήσει η Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο σήμερα αλλά και στο παρελθόν. Η κα Μήτρου σήμερα ανέφερε «αργομισθίες» και «τυχερά» στον Οργανισμό, σκιαγραφώντας με λίγες λέξεις το σκοτάδι που επικρατεί στην διαχείριση δημόσιων οργανισμών και την κακοδιαχείριση του δημόσιου χρήματος. Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας είναι γνωστή και επικεντρώνεται στην εξυπηρέτηση κομματικών στοχεύσεων, μικροπολιτικών συμφερόντων , όπως και στη διευκόλυνση «φίλων» και «γνωστών». Είναι απολύτως κατανοητό από όλους ότι η Αριστεία τους σταματάει στα Μ.Μ.Ε και εκεί που αρχίζει η αληθινή πολιτική.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ