Παραιτείται η δημοτική αρχή Βόλου από μήνυση κατά πολιτών

Παραιτήθηκαν από τη μήνυση κατά των Θωμά Κλημόπουλου και Αριστείδη Φραγκουδάκη, εκπροσώπων πολιτών για το νερό, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας στον Δήμο Βόλου, το 2017 που έγινε το περιστατικό. Η μήνυση είχε υποβληθεί μετά τη διαμαρτυρία πολιτών σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, στις 13 Μαρτίου 2017, επειδή τα δυο μέλη της κίνησης είχαν σηκώσει πανό στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά της προοπτικής ιδιωτικοποίησης του Βιολογικού Καθαρισμού όπως είχε αναφερθεί σε συνέντευξη που είχε δώσει ο τότε πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ.

Σήμερα, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι Βόλου παραιτήθηκαν από την μήνυση και κατέθεσαν έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο οι κ.κ. Κλημόπουλος και Φραγκουδάκης, οι οποίοι τότε είχαν χαρακτηριστεί τραμπούκοι και μπαχαλάκηδες, “ωθήθηκαν από αντιπολιτευτικό ζήλο και όχι από δόλο, και μάλιστα σε μια συνεδρίαση με μεγάλη ένταση”.

Παραιτείται η δημοτική αρχή Βόλου από μήνυση κατά πολιτών

Σε δηλώσεις της η συνήγορός τους, Ζωή Κωνσταντοπούλου, “η δημοτική αρχή κάνει το λιοντάρι στους πολίτες, απουσιάζει από τη δίκη που προκάλεσε και προσπαθεί να μην υποβληθεί στην ακροαματική διαδικασία. Αντιλαμβάνεστε ότι όταν οι πολίτες είναι κατηγορούμενοι και διωκόμενοι επειδή ένας δήμαρχος και οι δημοτικοί του σύμβουλοι προσπαθούν να τους εμποδίσουν να διαμαρτύρονται στην πόλη τους για θέματα δημοκρατίας και ένα καθαρό περιβάλλον που αποτελεί κοινωνικό αγαθό, τότε εναπόκειται στη δικαιοσύνη να αναγνωρίσει την ακραία κατάχρηση εξουσίας και να αναλάβει την ευθύνη της. Γιατί η δίκη αυτή δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει προκληθεί… Αποτελεί όνειδος για τη δημοκρατία όταν οι συνθήκες που διαμορφώνονται σε τοπικό η πανελλαδικό επίπεδο είναι τέτοιες που αποτρέπουν τους ανθρώπους να ασκούν τα δικαιώματά τους“.

ΕΡΤ Βόλου Ελένη Ραυτοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος