Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στη Λάρισα

Array

Πρόσκληση για συμμετοχή στην πανθεσσαλική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην πλατεία της Λάρισας την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στις 10:30 το πρωί απεύθυναν σήμερα σε συνέντευξη τύπου εκπρόσωποι συνταξιουχικών οργανώσεων της Μαγνησίας. Σημειώνεται ότι αγωνιστικές συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου με κορύφωση της συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη στις 9 Οκτωβρίου.

Η πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων του δημοσίου, Βούλα Ευθυμίου, αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις που έγιναν για τα θέματα υγείας και όπως επισήμανε οι συνταξιούχοι θα πρέπει να αντιδράσουν καθώς πλέον δεν αντέχουν σε άλλες περικοπές σε συντάξεις και τα δικαιώματά τους.

Ο πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων εμπόρων Θανάσης Κοντονίνας επέκρινε τους αμέτοχους συναδέλφους του στον αγώνα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “ας μην περιμένουν να τους γεμίσουν το στομάχι αυτοί που τους το αδειάσανε. Δεν ρωτάνε πόσα έφαγες αλλά πόσα έφερες. Μας έχουν ρουφήξει το αίμα τα μνημονιακά χρόνια. Η γενιά μας προσέφερε τα πάντα στην ανόρθωση του κράτους και τώρα μας ειρωνεύονται ότι δεν διαμαρτυρόμαστε, άλλα περνάμε καλά. Δεν έχουμε άλλη προίκα παρά μόνο τα σκεπάσματά μας” τόνισε.
Ο Κώστας Γερογιάννης, γραμματέας του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ ανέφερε ότι στις 9π.μ. της Πέμπτης 5 Οκτωβρίου θα αναχωρήσουν από το δημαρχείο του Βόλου πούλμαν για τη συγκέντρωση της Λάρισας και κάλεσε τα μέλη να συμμετέχουν γιατί ο αγώνας είναι μονόδρομος για να “πάρουμε πίσω όλα όσα μας αφαίρεσαν από το 2009 μέχρι σήμερα”. Επιπλέον ζήτησε από τους συναδέλφους του να απομονώσουν αυτούς που σπέρνουν την
απογοήτευση και αυτούς που πιστεύουν ότι τα δικαστήρια θα δώσουν λύση στο θέμα.
Ο πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων ΑΓΕΤ, Θανάσης Μούτος επισήμανε τις ευθύνες των συνδικαλιστών διαχρονικά που δεν ξεσήκωσαν τον κόσμο ενάντια στην σπατάλη που γινόταν στα ταμεία με ευθύνη του κυβερνητικού συνδικαλισμού. “Αυτά πληρώνουμε σήμερα. Έχουμε πάγια θέση: αν δεν ελέγχουμε κυβερνήσεις με απεργία διαρκείας τίποτα δεν λύνεται. Αυτό πρέπει να κάνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Αυτοί μας δημιουργούν θέματα, γιατί συνδικαλίζονται για τον εαυτό τους”, τόνισε.
Τέλος ο Γιώργος Ρούσσος, πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων ΙΚΑ, επισήμανε ότι οι Έλληνες έχουν να χάσουν πολλά ακόμη ενόψει και της τρίτης αξιολόγησης καθώς έρχονται νέα μέτρα ενώ το ασφαλιστικό δεν έχει κλείσει. Επισήμανε ότι δεν ευθύνονται οι συνταξιούχοι που πλήρωναν κανονικά για το γεγονός ότι “φαγώθηκαν” τα χρήματα από τα ασφαλιστικά ταμεία ενώ πολλά χρωστούν ακόμη εφοπλιστές και τράπεζες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος