Πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο για την υγεία τον επόμενο μήνα από υγειονομικούς και φορείς

Πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο για την υγεία προγραμματίζεται τον επόμενο μήνα από τους υγειονομικούς της Καρδίτσας, τους φορείς, τα σωματεία και τους συλλόγους εργαζομένων, όπως γνωστοποίησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας του νομού κ. Έκτορας Γάζος στη διάρκεια της κινητοποίησης που έγινε στις 11 το πρωί στην πύλη του νοσοκομείου, με αφορμή τη στάση εργασίας.

Όπως ειπώθηκε τόσο από τον κ. Γάζο όσο και από εκπροσώπους συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο, σωματείων και φορέων, είναι υπέρ του εμβολιασμού κατά της covid-19 αλλά όχι υπέρ της υποχρεωτικότητας. Επισημάνθηκε ότι τα μέτρα που ψηφίστηκαν με προκάλυμμα τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και με πρόσχημα τα κενά που προέκυψαν εξαιτίας της εφαρμογής του νόμου για την υποχρεωτικότητα, προετοιμάζουν το νέο ΕΣΥ.
Πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο για την υγεία τον επόμενο μήνα από υγειονομικούς και φορείς
Η κυβέρνηση, ισχυρίστηκαν όσοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση, αξιοποίησε τις αναστολές εργασίας για τη γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων με ημερομηνία λήξης σε βάρος της μόνιμης εργασίας με πλήρη δικαιώματα, την «αντικατάσταση» μονίμων εργαζομένων με 3μηνίτες, την επιτάχυνση των προαποφασισμένων ιδιωτικοποιήσεων μιας σειράς υπηρεσιών του δημόσιου συστήματος υγείας.

Πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο για την υγεία τον επόμενο μήνα από υγειονομικούς και φορείςΈγινε λόγος για προκλητική κυβερνητική επιμονή στη στοχοποίηση των υγειονομικών προκειμένου η κυβέρνηση να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες της για τη νέα εξάπλωση της επιδημίας, που έχει ως αποτέλεσμα να τεθούν σε αναστολή εργασίας περισσότεροι από 5.500 εργαζόμενοι πανελλαδικά και πάνω από 50 στην Καρδίτσα. Πέραν αυτού, μέσα στο επόμενο εξάμηνο στην περιοχή της Καρδίτσας λήγουν οι συμβάσεις 100 εργαζόμενων, είτε πρόκειται για επικουρικούς είτε για συμβασιούχους ορισμένου χρόνου. Παράλληλα υπάρχουν ελλείψεις σε ειδικότητες και σε εξοπλισμό, ενώ παραμένει το αίτημα για ένταξη στα ΒΑΕ των εργαζόμενων.

Πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο για την υγεία τον επόμενο μήνα από υγειονομικούς και φορείς“Συνεχίζουμε, δυναμώνουμε τον αγώνα μας για να επιστρέψουν στη δουλειά οι συνάδελφοι μας που είναι σε αναστολή. Συνεχίζουμε, δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που βάζει στη ζυγαριά του κόστους οφέλους τα δικαιώματά μας και τις ανάγκες των ασθενών μας για τα κέρδη των λίγων. Μπλοκάρουμε τα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης για το νέο ΕΣΥ”, αναφέρουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος