Πανηγυρίζει σήμερα ο Βόλος, γιορτή του πολιούχου του Αγίου Νικολάου

Την μνήμη του πολιούχου του  Αγίου Νικολάου γιορτάζει σήμερα ο Βόλος, με επίκεντρο των πανηγυρισμών τον Μητροπολιτικό Ναό, ενώ λόγω της ημέρας η πόλη έχει την τοπική της αργία, με υπηρεσίες, σχολεία και εμπορικά καταστήματα κλειστά.

Το πρόγραμμα των εορτασμών

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του κ. Ιγνατίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα πραγματοποιηθεί περιορισμένης έκτασης λιτάνευση των Ιερών Εικόνων της Παναγίας Ξενιάς και του Αγίου Νικολάου, καθώς και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου και της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου, στους δρόμους πέριξ του Ναού, συνοδεία τιμητικού στρατιωτικού αγήματος, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου. Κατά την επιστροφή, επί ειδικής εξέδρας, τοποθετημένης στο μέσον του προαυλίου, θα τελεστεί η αρτοκλασία.

Τόσο ο Μέγας Εσπερινός, όσο και η Θεία Λειτουργία θα μεταδοθούν απ’ ευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra, τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.

Στις 5μ.μ. θα ψαλούν ο μεθεόρτιος Εσπερινός, η Ιερά Παράκληση, το Μικρό Απόδειπνο και οι Χαιρετισμοί του Αγίου Νικολάου.

Η Πανήγυρις θα ολοκληρωθεί αύριο Τρίτη 7/12, οπότε, μετά την Θεία Λειτουργία, η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Ξενιάς και η Τιμία Ζώνης της Παναγίας, θα μεταφερθούν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος