Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Αναγκαίος ο εμβολιασμός για την ασφαλή επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία

Ισχυρή σύσταση για να εμβολιαστούν τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και αναγκαία και ικανή συνθήκη επιστροφής στη δια ζώσης διδασκαλία, θεωρούν τον εμβολιασμό τα μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θέση που αποτυπώθηκε και καταγράφηκε σε σχετική συνεδρίαση.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προχώρησε ένα ακόμα βήμα λέγοντας ότι ο εμβολιασμός θα πρέπει να αφορά και την έρευνα και τη διοίκηση. Προς επίρρωση της θέσης ζητάει από την πολιτεία τη δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου σε όλα τα συγκροτήματα του Πανεπιστημίου σε όλες τις πόλεις όπου εδρεύει.

Η ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σχετικά με την λειτουργία του ιδρύματος κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-22, αναφέρει ότι:

  1. Οι εξετάσεις των μαθημάτων στην εξεταστική περίοδο Σεπτεμβρίου 2021 να γίνουν όπως ορίζονται με την ισχύουσα ΚΥΑ, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Συνελεύσεων των Τμημάτων και με αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας και προστασίας της υγείας.
  2. Ο εμβολιασμός όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφαλή επιστροφή στην δια ζώσης διδασκαλία, έρευνα και διοίκηση. Η Σύγκλητος απευθύνει ισχυρή σύσταση σε όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας να εμβολιασθούν το συντομότερο δυνατό.
  3. Καλούμε την Πολιτεία να προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομοθετικές ενέργειες που θα διασφαλίσουν την ομαλή επιστροφή των ΑΕΙ στην κανονική δια ζώσης λειτουργία καθορίζοντας τις διαδικασίες, τις προϋποθέσεις και το θεσμικό πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
  4. Ζητούμε την δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων σε όλα τα συγκροτήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε Βόλο, Λάρισα, Λαμία, Καρδίτσα, Τρίκαλα.
  5. Ζητούμε από τον ΕΟΔΥ την πραγματοποίηση τακτικών ελέγχων (rapid tests) σε όλες τις πανεπιστημιουπόλεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ