Π.Ε. Καρδίτσας: Καθαρισμός ακινήτων ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Περιφερειακή Ενότητας Καρδίτσας, ο Περιφερειάρχης κ. Δημήτρης Κουρέτας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην πολιτική προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και ο καθαρισμός των εκτάσεων του Δημοσίου (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων –ΥπΑΑΤ- των οποίων τη διαχείριση έχει η Περιφέρεια) στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας. Πρόκειται για εργασίες υλοτομίας προς απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με τα κτίσματα και της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους, την αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων, την αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους και τέλος την ασφαλή περισυλλογή και μεταφορά όλων των αντικειμένων, απορριμμάτων και υπολειμμάτων καθαρισμού επί της επιφάνειας των ακινήτων.

Π.Ε. Καρδίτσας: Καθαρισμός ακινήτων ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου
πριν
Π.Ε. Καρδίτσας: Καθαρισμός ακινήτων ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου
μετά τον καθαρισμό

Οι προαναφερθείσες εργασίες αφορούν στα εξής τεμάχια τα οποία για αρκετά χρόνια ήταν ακαθάριστα:

  1. τεμάχιο 259Α του αγροκτήματος Καρδίτσας αναδασμού έτους 1965, ιδιοκτησίας ΥπΑΑΤ, συνολικής έκτασης 51,91 στρ.,
  2. τεμάχιο 257Β του αγροκτήματος Καρδίτσας αναδασμού έτους 1965, ιδιοκτησίας ΥπΑΑΤ, συνολικής έκτασης 18,25 στρ.

Πρόκειται για την περιοχή του πρώην Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Ζώων (Σταθμός Επιβητόρων) στην περιοχή Τσαπόχα απέναντι από το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας. Η συνολική έκταση είναι 214 στρέμματα από τα οποία 143 στρέμματα έχουν ενοικιασθεί σε αγρότες για γεωργική εκμετάλλευση.

  • ακίνητο του πρώην καταργηθέντος Εθνικού Οργανισμού Καπνού, ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου, διαχείρισης ΥπΑΑΤ στο Ο.Τ. 980 επέκταση Αγίου Μηνά Δήμου Καρδίτσας, συνολικής έκτασης 8,58 στρ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Τέλιος, συνοδευόμενος από τους εντεταλμένους Περιφερειακούς Συμβούλους κ. Κώστα Μπαρμπούτη και κ. Αθηνά Πέτσα καθώς και την προϊσταμένη του τμήματος τοπογραφίας κ. Σταυρούλα Αθανάτου επισκέφτηκε την περιοχή στην οποία εκτελούνται οι εργασίες, και μετά το τέλος της αυτοψίας δήλωσε

«Μια πανέμορφη περιοχή συνολικής έκτασης 71 στρεμμάτων περίπου με αξιόλογα κτίσματα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και ιστορικής αξίας που δυστυχώς έχει εγκαταλειφθεί. Πρέπει την επόμενη περίοδο όλοι οι φορείς της ΠΕ Καρδίτσας να συνεργασθούμε, ώστε να αξιοποιηθεί η έκταση και τα κτίρια κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο λαμβάνοντας βεβαίως υπόψη, ότι η έκταση γειτνιάζει με το Νοσοκομείο μας

Με τη σειρά του ο κ. Κώστας Μπαρμπούτης δήλωσε: «Πριν ενάμιση χρόνο είχα γράψει στον τοπικό τύπο για την ανάγκη αξιοποίησης αυτών των κτιρίων,  τα οποία στέγασαν στο παρελθόν σημαντικές Υπηρεσίες και  είναι συνδεδεμένα με τη συλλογική μνήμη ενώ δυστυχώς παραμένουν αναξιοποίητα. Ο χαρακτηρισμός από το Υπουργείο Πολιτισμού ως «τοπόσημα», δημιουργεί εύλογους συνειρμούς για την αξία τους και για τη σχέση τους με την περιοχή μας, γι αυτό πρέπει να  αναληφθούν δράσεις με στόχο την αξιοποίησή τους, επιζητώντας χρηματοδοτήσεις από τα αρμόδια Υπουργεία“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος