Όμιλος δημοσιογραφίας στο Πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου

Όμιλος δημοσιογραφίας δημιουργείται στο πρότυπο Γυμνάσιο του Βόλου από τη φιλόλογο, Σοφία Κανταράκη, και μία ομάδα 20-25 μαθητών κυρίως από την Γ’ Γυμνασίου. Το ενδιαφέρον που επιδείχθηκε ήταν πολύ μεγάλο, καθώς κατέθεσαν αιτήματα πάνω από 70 μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου.

Η κ. Κανταράκη, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ορμώμενη από τη θεματολογία του διδακτορικού που εκπονεί, «Τύπος και Εκπαίδευση», σκέφθηκε να δημιουργήσει έναν όμιλο δημοσιογραφίας. Οι όμιλοι αντιστοιχούν στα παλιά περιβαλλοντικά προγράμματα. «Έχουν μια διαφορετική φιλοσοφία και στόχο έχουν την ανάπτυξη των ιδιαίτερων ικανοτήτων, κλήσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών μας σε μία πλούσια θεματολογία. Στο πλαίσιο λειτουργίας των ομίλων, αξιοποιούνται σύγχρονα μέσα εκπαίδευσης και μεθοδολογίας. Στο πλαίσιο του ομίλου θα συνεργαστούμε με πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα κ.α.», σημειώνει.

Όπως εξήγησε τα παιδιά επιθυμούν να αναδείξουν θέματα όπως ο αθλητισμός και οι πρωταγωνιστές και αφανείς ήρωές του, τα ζώα, το περιβάλλον, τα διάφορα επαγγέλματα και ό,τι τους προκαλεί το ενδιαφέρον και προέρχεται τόσο από την κοινωνική τους ζωή, όσο και αυτή μέσα από το κινητό τους, στον ψηφιακό κόσμο.

«Οι συναντήσεις γίνονται για ένα δίωρο την εβδομάδα εκτός του ωραρίου του σχολείου. Κάθε φορά θα έχουμε έναν καλεσμένο που θα μιλά για ένα θέμα που ενδιαφέρει και είναι ειδικός και στη συνέχεια τα παιδιά μπορούν να του κάνουν ερωτήσεις. Όλα αυτά θα τα καταγράφουν με το δικό τους τρόπο», επισημαίνει η κ. Κανταράκη. Επιπλέον ανέφερε ότι στο πλαίσιο των διδακτικών επισκέψεων τα παιδιά τα επισκεφθούν τους χώρους που εκδίδονται οι τοπικές εφημερίδες και τα υπόλοιπα ΜΜΕ της περιοχής. Έχει δε ήδη εξασφαλιστεί η συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής και την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης που διαθέτει και σχετικό πρόγραμμα.

Η σχολική εφημερίδα η περιοδικό που θα διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων θα “στηθεί” ηλεκτρονικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος