Ολοκληρώθηκε ο οδικός άξονας Νεοχώρια Βραγκιανών – Καταφύλι – Αργύρι

Ένα σπουδαίο έργο οδικό έργο για την περιοχή της Αργιθέας ολοκληρώθηκε από την Περ. Ενότητα Καρδίτσας. Πρόκειται για τον οδικό άξονα Νεοχώρια Βραγκιανών – Καταφύλι – Αργύρι συνολικού μήκους 12,5 χιλιομέτρων. Το έργο το οποίο στο παρελθόν πέρασε από πολλές περιπέτειες ολοκληρώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα με δύο εργολαβίες. Αντικείμενο της πρώτης εργολαβίας ήταν η διαπλάτυνση της οδού σε μήκος 8,5 χλμ. περίπου, η κατασκευή σωληνωτών αγωγών μετά φρεατίων και πτερυγοτοίχων, η κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου σε όλο το μήκος της οδού, η κατασκευή βάσης από θραυστό υλικό καθώς και ασφαλτοτάπητας σε όλο το μήκος. Προϋπολογισμός αυτού του τμήματος του έργου ήταν 1.504.710,10 €

Αντικείμενο της Δεύτερης εργολαβίας ήταν η διαπλάτυνση της οδού σε μήκος 4,2 χλμ. περίπου, η κατασκευή σωληνωτών αγωγών μετά φρεατίων και πτερυγοτοίχων, κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου σε όλο το μήκος της οδού, κατασκευή βάσης από θραυστό υλικό καθώς και ασφαλτοτάπητας σε όλο το μήκος της οδού. Ο προϋπολογισμός του έργου για αυτό ήταν 718.428,08 €, ανεβάζοντας έτσι τον προϋπολογισμό για το σύνολο του έργου σε 2.223.138 ευρώ.
Το έργο επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος, συνοδευόμενος από τον περιφερειακό σύμβουλο κ Ορ. Ψαχούλα και τον Δ/ντη Τεχνικών Έργων κ. Δ. Κουτρομάνο. Όπως διαπίστωσαν η ολοκλήρωση του έργου έδωσε άλλη οδική εικόνα στην ευρύτερη περιοχή που καλείται να εξυπηρετήσει.
Ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Όταν αναλάβαμε τα καθήκοντα μας στην Περ. Ενότητα βρήκαμε το συγκεκριμένο έργο να είναι απολύτως βαλτωμένο και ουσιαστικά να μην έχει τύχη να προχωρήσει. Σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και με την αγαστή συνεργασία με τις υπηρεσίες μας, για αρκετό καιρό καταβάλαμε συστηματική προσπάθεια για να το ξεμπλοκάρουμε. Τα καταφέραμε και σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ολοκληρωμένο έργο που θα αλλάξει τη ζωή των κατοίκων της περιοχής αλλά και των διερχόμενων οδηγών. Θεωρούμε πως αυτά τα έργα βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και συγχρόνως αναβαθμίζουν περιοχές οι οποίες για μεγάλα διαστήματα ένοιωθαν εγκαταλειμμένες. Με τον ίδιο τρόπο λειτουργούμε για όλα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Περ. Ενότητα αλλά και για τα έργα που προγραμματίζουμε».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ