Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των εργασιών για το Συνέδριο με θέμα «Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης και η εποχή του»

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των προπαρασκευαστικών εργασιών για το Συνέδριο με θέμα «Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης και η εποχή του» το οποίο διοργανώνουν ο Δήμος Μουζακίου και η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων.
Ήδη, όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής κ. Αντώνης Αντωνίου τους εκπροσώπους του Δήμου Μουζακίου και της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων, κατατέθηκαν στην επιτροπή οι τίτλοι και οι περιλήψεις των εισηγήσεων ιδιαίτερα μεγάλου αριθμού συγγραφέων, διακεκριμένων ερευνητών, καθηγητών πανεπιστημίου και διδακτόρων.

Με την συμμετοχή τους ασφαλώς θα προκύψει ένα ποιοτικό συνέδριο που θα εμπλουτίσει τις γνώσεις μας. Σαράντα εισηγητές θα αναλύσουν την προσωπικότητα του Καραΐσκάκη, την κατάσταση της υγείας του, τις συγκρούσεις του, θα παρουσιάσουν άγνωστες πλευρές της δράσης του.

Θα παρουσιαστούν επίσης αναλύσεις με βάση τον τύπο και αρχειακό υλικό, θα τον συγκρίνουν με άλλες μορφές του αγώνα της ανεξαρτησίας. Θα παρουσιαστεί και η επίδρασή της μορφής του στην λαϊκή παράδοση, στην λαϊκή κουλτούρα του μεσοπολέμου και στην σημερινή ψηφιακή εποχή.

Επιπρόσθετα, θα εξεταστεί η επίδραση του σε πολλές μορφές της νεοελληνικής τέχνης όπως στις εικαστικές τέχνες, το θέατρο, την ποίηση και την λογοτεχνία.

Τέλος, θα βιογραφηθούν και ο γιος του Σπυρίδωνας και ο εγγονός του Γεώργιος Καραϊσκάκης βουλευτής Καρδίτσας. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου 2021 και θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο «Mouzaki Palace» στο Μουζάκι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος