Όχι σε σχολεία “ταμπέλες” λέει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας – Ζητούν κατάλληλες υποδομές

Διευθυντές σχολείων, που προτάθηκαν και θα λειτουργήσουν από τη νέα σχολική χρονιά ως πειραματικά ή ως πρότυπα εξέφρασαν σήμερα τις αμφιβολίες και τις αντιρρήσεις τους, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου.

Κυρίως τονίζουν ότι “τα νέα σχολεία για να μην αποτελούν μόνο ταμπέλες θα πρέπει να διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές και εκπαιδευτικό προσωπικό, που θα επιθυμεί να εργαστεί εκεί και να μην διαταραχθεί η λειτουργία υπαρχόντων σχολείων και οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, που έχουν οργανικές θέσεις στα εν λόγω σχολεία”.

Χθες στα 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο ν. Ιωνίας, που θα λειτουργήσουν ως πειραματικά, πραγματοποιήθηκε καθιστική διαμαρτυρία από τους μαθητές, ενώ σήμερα οι εκπαιδευτικοί του σχολείου θα συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας, που διοργανώνει η ΕΛΜΕ έξω από την Β’θμια Εκπαίδευση Μαγνησίας. Όπως επισήμαναν τόσο η Βάσα Παρασκευά όσο και η κ. Χατζηδημητρίου διευθύντριες των δύο προαναφερόμενων σχολείων, τα πειραματικά σχολεία θα έπρεπε να στηθούν από την αρχή με τις ανάλογες υποδομές και με πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να συμμετέχουν. Στο παρελθόν τα πειραματικά σχολεία ιδρύονταν υπό τη σκέπη Πανεπιστημίων, που τα στήριζαν και υπήρχε στενή συνεργασία. «Εμείς θορυβηθήκαμε γιατί και τα δύο σχολεία έχουν μεγάλη ιστορία και έχουν συγκεκριμένη δομή και λειτουργία και δεν θα ήταν σωστό να μετατραπούν σε πειραματικά. Επιπλέον τίθεται θέμα με το τι θα γίνει με τις οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών, που υπηρετούν στο σχολείο. Μπορεί να μην γίνουν από τη νέα χρονιά οι αλλαγές αλλά θα γίνουν», επισήμανε η κ. Παρασκευά.

Ο Απ. Ζαχαρός, διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Βόλου, που έχει προταθεί να γίνει πρότυπο εξηγεί ότι “είναι διαφορετική η φιλοσοφία και οι διαδικασίες για τους μαθητές, που για να φοιτήσουν στο σχολείο θα δίνουν εξετάσεις, ενώ στα πειραματικά θα πηγαίνουν με κλήρωση”. Εξήγησε ότι “ο σύλλογος των εκπαιδευτικών του σχολείου υπό το φόβο των οργανικών θέσεων αποφάσισε να μην υποβληθεί αίτημα να γίνει το σχολείο πρότυπο, όμως διαφορετικά αποφάσισε ο διευθυντής Β’θμιας Εκπαίδευσης”. «Εάν τελικά προχωρήσει το σχέδιο θα πρέπει εμείς οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους συναδέλφους, που θα έλθουν να ανασκουμπωθούμε», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας τέλος ότι “τόσο το 2ο Λύκειο Βόλουόσο και το 2ο Γυμνάσιο Βόλου που προΐσταται, ανέκαθεν ήταν σχολεία με υψηλές επιδόσεις και λαμβάνουν τα περισσότερα αριστεία καθώς διαθέτουν καλό μαθητικό δυναμικό!”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος