Ο Ξενώνας Αστέγων του Δήμου Βόλου εξυπηρετεί 18 αστέγους

Όλο και πιο συχνά συναντάμε και στο Βόλο, πολίτες που ζουν περιφερόμενοι – με όλα τα υπάρχοντα μαζί τους-  είτε παγκάκια, είτε σε προαύλια και εισόδους ναών, πολυκατοικιών, είτε σε εγκαταλελειμμένα  ή ημιτελή κτίρια.

Ο Ξενώνας Αστέγων του Δήμου Βόλου εξυπηρετεί 18 αστέγουςΜε αφορμή αυτή την εικόνα συνομιλήσαμε με την  Βησσαρία Θεοδωροπούλου, κοινωνική λειτουργό, εργαζόμενη στον Ξενώνα Αστέγων του Δήμου Βόλου, η οποία όπως τόνισε ο ξενώνας έχει δυναμικότητα φιλοξενίας 18 αστέγων και για ένα 6μηνο, διάστημα που μπορεί να επιμηκυνθεί αν στο μεταξύ δεν έχει βρεθεί άλλη λύση διανομής και όχι για περισσότερο από ένα χρόνο συνολικά.

Ο Ξενώνας Αστέγων του Δήμου Βόλου εξυπηρετεί 18 αστέγους

Η κ. Θεοδωροπούλου αναφέρθηκε στους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης και διαμονής στον ξενώνα, ενώ ένας από τους βασικούς στόχους του Ξενώνα είναι η δικτύωση των υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στην πόλη και στόχο έχουν την επαγγελματική αποκατάσταση και επανένταξη των ανέργων πολιτών του Βόλου.

Ο Ξενώνας Αστέγων του Δήμου Βόλου εξυπηρετεί 18 αστέγους

Σημερινή εικόνα ενός αστέγου σε παγκάκι στον Άναυρο 

Ο Ξενώνας Αστέγων του Δήμου Βόλου εξυπηρετεί 18 αστέγους

Άνδρας κοιμάται σε ένα παγκάκι του Αναύρου, αφού έχει βρεθεί να είναι άστεγος, που όμως  δεν αποδέχεται  βοήθεια, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας Βασίλης Ηλιόπουλος, ο οποίος σε ανάρτησή σου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι: “Μια ακόμη εικόνα που γίνεται συνηθισμένη και στη πόλη μας, με συνανθρώπους που τις περισσότερες φορές αρνούνται βοήθεια. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο άστεγος άνδρας έχει βρει καταφύγιο στο παγκάκι το τελευταίο 5ήμερο περίπου, ωστόσο δεν επιτρέπει σε κανέναν να τον πλησιάσει, και όταν προσπάθησα να τον προσεγγίσω, εκείνος έσπευσε να απομακρυνθεί”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος