«Ο μικρός πρίγκιπας ταξιδεύει στα συναισθήματα»

Στις 27 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο ο Βρεφονηπιακός Σταθμός παρουσίασε στους γονείς  το ταξίδι των μαθητών που θα πραγματοποιηθεί στη σχολική χρονιά 2017-2018. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα « Ο μικρός πρίγκιπας ταξιδεύει στα συναισθήματα» θα γνωρίσει στους μικρούς μαθητές με τρόπο παιγνιώδη το πλανητικό σύστημα δηλαδή τους 7+1 πλανήτες ,αλλά και τα 7+1  βασικά συναισθήματα, τις 7 ήμερες δημιουργίας του κόσμου και τέλος  τα 7 μυστήρια της Εκκλησίας .

Απευθυνόμενο σε όλα τα παιδιά θα ενταχθεί στο εκπαιδευτικό  πρόγραμμα  της κάθε τάξης και θα συνδεθεί με τους τομείς αγωγής του διαθεματικού ενιαίου πλαισίου προγράμματος, σπουδών για το νηπιαγωγείο.

Μια φορά την εβδομάδα τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν εκτός από τις προγραμματισμένες έως τώρα δραστηριότητες (Αγγλικά, μουσική προπαιδεία και γυμναστική) ,με την αστρονομία  ενώ θα μπορέσουν  μέσα από  πολλές και ενδιαφέρουσες  δράσεις να αναπτύξουν  τα συναισθήματα τους.

Σύμμαχοι του εκπαιδευτικού έργου η πλούσια βιβλιογραφία, οι μουσειοσκευές  και οι συνεργασίες , με συγγραφείς, μουσικοπαιδαγωγούς, παιδαγωγούς, με την εταιρεία αστρονομίας και διαστήματος Βόλου, με το τμήμα Γεωπονικής και φυτικής παραγωγής και αγροτικού περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εργαστήριο ανθοκομίας κι αρχιτεκτονικής τοπίου με τον Επίκουρο καθηγητή τον κ. Χρήστο  Λύκα, το μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας, το Make a wish και τη Helmepa.

Την παρουσίαση ολοκλήρωσε ο Αρχιερατικός  Γενικός Επίτροπος ,π. Μάξιμος Παπαιωάννου, ο οποίος βαθειά συγκινημένος  ευχαρίστησε το πλήθος των γονέων που για ακόμα μια χρονιά εμπιστεύτηκαν ότι πολυτιμότερο είχαν στην αγκαλιά του Βρεφονηπιακού Σταθμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ