Ο Συνδυασμός «Μαζί για το Βόλο» ζητάει από ΔΕΥΑΜΒ τα έγγραφα προς το Υπ. Εσωτερικών περί επιχορήγησης για εξόφληση δικαστικών και συναφών υποχρεώσεων

Αίτηση χορήγησης εγγράφων σε σχέση με το αίτημα της ΔΕΥΑΜΒ προς το Υπουργείο Εσωτερικών για επιχορήγηση, στο πλαίσιο των διατάξεων του άρθρου 49 του ν. 5027/2023, προς τον ασκούντα καθήκοντα γενικού διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ κ. Δημήτρη Κουτσιφέλη, απέστειλε ο Λεωνίδας Μαυρογιάννης, μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ και δημοτικός σύμβουλος Βόλου με τον Συνδυασμό “Μαζί για το Βόλο”, ο οποίος συμμετέχει στο νέο δημοτικό σχήμα “Συμμαχία για τον Βόλο” με επικεφαλής υποψήφιο Δήμαρχο τον Νίκο Παπαπέτρο, ο οποίος σημειωτέων αύριο, στις 12 το μεσημέρι, θα παραχωρήσει ανοικτή συνέντευξη τύπου αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη ΔΕΥΑΜΒ.

Το αίτημα Λ. Μαυρογιάννη προς τη ΔΕΥΑΜΒ

Στο αίτημά του αναφέρει: “Ζητώ να μου χορηγήσετε αντίγραφο του αιτήματος επιχορήγησης που υποβλήθηκε από τη ΔΕΥΑΜΒ προς την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών, στο πλαίσιο των διατάξεων του άρθρου 49 του ν. 5027/2023 και σύμφωνα με την αριθμ. 26247 απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών (ΦΕΚ 2011Β΄/29-3-2023) περί επιχορήγησης Δήμων και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), για την εξόφληση δικαστικών και συναφών υποχρεώσεών τους και την αριθμ. 88/28-3-2023 απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ (αντιδικία με την ΕΡΓΗΛ).

Ζητώ, επίσης, να λάβω γνώση των σχετικών εγγράφων που συνοδεύουν το αναφερόμενο αίτημα επιχορήγησης, ρητά επιφυλασσόμενος να ζητήσω και τη χορήγηση αντιγράφων όλων ή κάποιων από τα έγγραφα αυτά.

Είναι αυτονόητο ότι ως μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ (και δημοτικός σύμβουλος Βόλου) έχω όχι μόνο εύλογο ενδιαφέρον και συνεπώς δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση να ζητήσω και να λάβω αντίγραφα των εν λόγω εγγράφων, αφού πρόκειται για υπόθεση που αφορά μείζονα συμφέροντα της ΔΕΥΑΜΒ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος