Ο Ε. Τσακαλώτος στον Βόλο για την παρουσίαση του βιβλίου του “Με την πλάτη στον τοίχο”

«Με την πλάτη στον τοίχο. Διαπραγματεύσεις για την Οικονομία και την Κοινωνία. 2015 – 2019» είναι ο τίτλος του βιβλίου του Ευκλείδη Τσακαλώτου που θα παρουσιαστεί σήμερα από το βιβλιοπωλείο Πλαστελίνη και τις  Εκδόσεις ΘΕΜΕΛΙΟ. Η παρουσίαση θα γίνει σήμερα  ώρα 7:00μ.μ. στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, 28ης Οκτωβρίου 76, Κτίριο Ματσάγγου, Αμφιθέατρο Β1 (2ος όροφος). (ΠΡΟΣΟΧΗ: η είσοδος για την εκδήλωση θα γίνεται από τη Στοά Ματσάγγου).


Για το βιβλίο θα συζητήσουν οι: Έλενα Παπαδοπούλου, π. ΓΓ Υπουργείου Οικονομικών· Κατερίνα Παπανάτσιου, Βουλευτής, Αν. Τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, π. Υφυπουργός Οικονομικών· Γιώργος Πετράκος, Καθηγητής, π. Πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, π. ΓΓ Υπουργείου Οικονομίας και Ευκλείδης Τσακαλώτος, π. υπουργός Οικονομικών, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Γιώργος Σταμπουλής, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
«Διαπραγματεύσεις για την Οικονομία και την Κοινωνία. 2015-2019»
Επιμέλεια Ευκλείδης Τσακαλώτος. Πρόλογος Αλέξης Τσίπρας , Γιώργος Γερμανός – Αδάμ Καραγλάνης – Μαρία Κουμερτά – Βίκη Κουφορίζου – Δημήτρης Λιάκος – Δημήτρης Παπαγιαννάκος – Έλενα Παπαδοπούλου – Αντώνης Παπαζαχαρίου – Σπύρος Παπακωνσταντίνου – Γιώργος Σταθάκης – Ευκλείδης Τσακαλώτος – Χρήστος Τσίτσικας.
“Δεν είναι εύκολο να αναμετρηθεί κανείς με μια περίοδο τόσο δύσκολη, αλλά και τόσο συναρπαστική, όσο εκείνη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το διάστημα 2015-2019. Να εξηγήσει τα διλήμματα, τις δύσκολες επιλογές, τις επιτυχίες, αλλά και τις αστοχίες.
Το βιβλίο αυτό δεν επιδιώκει να κάνει μια συνολική καταγραφή της πορείας αυτού του εγχειρήματος. Περιορίζεται σε ζητήματα οικονομικής πολιτικής και στη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές. Είναι ένα βιβλίο πολλών συγγραφέων, που γράφουν σε επικοινωνία μεταξύ τους, όπως ακριβώς δούλεψαν εκείνη την περίοδο. Ένας συλλογικός τόμος που καταπιάνεται με μια σειρά από ζητήματα που διαχειρίστηκε το Υπουργείο Οικονομικών: από τη ρύθμιση του χρέους και την έξοδο από τα Μνημόνια μέχρι τη δημιουργία του λεγόμενου Υπερταμείου, και από τη φορολογική πολιτική μέχρι το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους…”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος